Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

UTP kabels

UTP Kabel kopen?

UTP kabel kopen?Een UTP kabel is een niet afgeschermde netwerkkabel bestaande uit vier verschillende aderparen. Er zijn verschillende soorten UTP kabels verkrijgbaar met elk zijn eigen kenmerk. De meest voorkomende categorieën zijn: CAT5e, CAT6, CAT6a en CAT7. Het verschil zit in de algemene snelheid en doorvoersnelheid van de bekabeling.

Verschillende type UTP kabels

Het is misschien niet altijd even duidelijk welke kabel het best geschikt is voor u. Omdat het toch belangrijk is dat u de juiste UTP kabel aanschaft, hebben wij voor u een overzicht gemaakt van de capaciteit van de verschillende kabels.

Een CAT5e UTP kabel is de oude standaard UTP kabel. De kabel wordt nog steeds veel gebruikt, maar komt steeds minder goed mee met de huidige wensen van de gebruikers. Deze kabel kan snelheden bereiken tot wel 1.000 megabit per seconde, met doorvoersnelheden van 100 megahertz.

Een CAT6 UTP kabel is de huidige standaard netwerkkabel. Hoewel deze kabel net als de CAT5e kabel in staat is snelheden tot 1.000 megabit per seconde te halen, kan de Cat6 kabel meer data tegelijkertijd over de kabel sturen. Cat6 kent namelijk een doorvoersnelheid van 250 megahertz. Het aantal megahertz geeft aan hoeveel verschillende datastromen de kabel tegelijkertijd aankan.

Een CAT6a kabel is een van de nieuwere internetkabels en is geschikt voor 10-Gigabit netwerken. Deze kabel kan namelijk gegevens over brengen met snelheden tot 10.000 megabit per seconde. Dit is dus 10 keer zo snel als Cat5e en Cat6 kabels. Daarnaast kent een Cat6a kabel de een doorvoersnelheid van 500 megahertz. Hierdoor is de kabel uitermate geschikt voor gebruik in combinatie met glasvezel!

Een CAT7 kabel is in staat om gegevens over te brengen met snelheden van 10.000 megabit per seconde, maar doet dit met een doorvoersnelheid van 600 megahertz. Voor Cat7 gelden strikte specificaties tegen overspraak en ruis. Om dit te bereiken zijn ze standaard al dubbel afgeschermd en niet als UTP kabel (onafgeschermd) te verkrijgen. Dit maakt een Cat7 kabel op dit moment een van de krachtigste netwerk kabels op de markt. Net als Cat6a is Cat7 uitermate geschikt voor gebruik in combinatie met glasvezel.

De juiste internet kabel voor elke aansluiting

Een internet kabel is verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Met elke variant kan een netwerk kan worden opgezet. Enerzijds is er een internetkabel, die in verschillende lengtes verkrijgbaar is en aan beide uiteinden al een RJ45 connector bevat, ook wel patchkabel genoemd. De kabel hoeft dus alleen nog maar te worden aangesloten om een verbinding tot stand te brengen.

Daarnaast zijn er zogenaamde internet kabels op rol, ook installatiekabels genoemd. Deze internetkabels hebben geen voor gemonteerde stekkers en zijn daarom geschikt voor het leggen door de muur of de vloer. Als de installatiekabel is gelegd, moeten ofwel RJ45 connectoren worden gemonteerd of moet de internet kabel worden aangesloten op een LSA strook.

UTP kabel kopen?

Wilt u een nieuwe UTP kabel kopen, of gaat u een nieuw netwerk aanleggen bij u thuis of op de zaak? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in UTP bekabeling en accessoires voor netwerkinstallaties. Bij ons krijgt u een professionele service en een eerlijk advies! 

Heeft u toch nog vragen of meer informatie nodig over ons en / of assortiment? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons! Onze medewerkers staan u graag ter woord en helpen u graag verder.