Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

UTP kabels

UTP Kabel kopen?

UTP kabel kopen?Een UTP kabel is een niet afgeschermde netwerkkabel bestaande uit vier verschillende aderparen. Er zijn verschillende soorten UTP kabels verkrijgbaar met elk zijn eigen kenmerk. De meest voorkomende categorieën zijn: CAT5e, CAT6, CAT6a en CAT7. Het verschil zit in de algemene snelheid en doorvoersnelheid van de bekabeling.

Verschillende type UTP kabels

Het is misschien niet altijd even duidelijk welke kabel het best geschikt is voor u. Omdat het toch belangrijk is dat u de juiste UTP kabel aanschaft, hebben wij voor u een overzicht gemaakt van de capaciteit van de verschillende kabels.

Een CAT5e UTP kabel is de oude standaard UTP kabel. De kabel wordt nog steeds veel gebruikt, maar komt steeds minder goed mee met de huidige wensen van de gebruikers. Deze kabel kan snelheden bereiken tot wel 1.000 megabit per seconde, met doorvoersnelheden van 100 megahertz.

Een CAT6 UTP kabel is de huidige standaard netwerkkabel. Hoewel deze kabel net als de CAT5e kabel in staat is snelheden tot 1.000 megabit per seconde te halen, kan de Cat6 kabel meer data tegelijkertijd over de kabel sturen. Cat6 kent namelijk een doorvoersnelheid van 250 megahertz. Het aantal megahertz geeft aan hoeveel verschillende datastromen de kabel tegelijkertijd aankan.

Een CAT6a kabel is een van de nieuwere internetkabels en is geschikt voor 10-Gigabit netwerken. Deze kabel kan namelijk gegevens over brengen met snelheden tot 10.000 megabit per seconde. Dit is dus 10 keer zo snel als Cat5e en Cat6 kabels. Daarnaast kent een Cat6a kabel de een doorvoersnelheid van 500 megahertz. Hierdoor is de kabel uitermate geschikt voor gebruik in combinatie met glasvezel!

Een CAT7 kabel is in staat om gegevens over te brengen met snelheden van 10.000 megabit per seconde, maar doet dit met een doorvoersnelheid van 600 megahertz. Voor Cat7 gelden strikte specificaties tegen overspraak en ruis. Om dit te bereiken zijn ze standaard al dubbel afgeschermd en niet als UTP kabel (onafgeschermd) te verkrijgen. Dit maakt een Cat7 kabel op dit moment een van de krachtigste netwerk kabels op de markt. Net als Cat6a is Cat7 uitermate geschikt voor gebruik in combinatie met glasvezel.

De juiste internet kabel voor elke aansluiting

Een internet kabel is verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Met elke variant kan een netwerk kan worden opgezet. Enerzijds is er een internetkabel, die in verschillende lengtes verkrijgbaar is en aan beide uiteinden al een RJ45 connector bevat, ook wel patchkabel genoemd. De kabel hoeft dus alleen nog maar te worden aangesloten om een verbinding tot stand te brengen.

Daarnaast zijn er zogenaamde internet kabels op rol, ook installatiekabels genoemd. Deze internetkabels hebben geen voor gemonteerde stekkers en zijn daarom geschikt voor het leggen door de muur of de vloer. Als de installatiekabel is gelegd, moeten ofwel RJ45 connectoren worden gemonteerd of moet de internet kabel worden aangesloten op een LSA strook.

UTP kabel kopen?

Wilt u een nieuwe UTP kabel kopen, of gaat u een nieuw netwerk aanleggen bij u thuis of op de zaak? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in UTP bekabeling en accessoires voor netwerkinstallaties. Bij ons krijgt u een professionele service en een eerlijk advies! 

Heeft u toch nog vragen of meer informatie nodig over ons en / of assortiment? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons! Onze medewerkers staan u graag ter woord en helpen u graag verder.