Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Cat6a connectoren

per pagina

Cat6a connector


Als er een thuis- of bedrijfsnetwerk aangelegd dient te worden met cat6a internetkabels dan dienen daar cat6a connectoren op gemonteerd te worden. Een connector wordt gebruikt om netwerkbekabeling aan te kunnen sluiten op de gewenste apparatuur zoals een computer, game console en/of Smart TV waardoor er een internetverbinding gerealiseerd wordt.

Wanneer gebruik ik cat6a connectoren?

Aan de kant-en-klaar verkrijgbare cat6a UTP kabels, ook wel patchkabels genoemd, zitten standaard cat6a connectoren bevestigd. Wordt internet kabel door een loze leiding of muur getrokken dan wordt er in de meeste gevallen gekozen voor een internetkabel op rol. Een cat6a kabel op rol is nog niet voorzien van connectoren. Achteraf worden de cat6a connectoren gemonteerd. Op deze manier kunnen de kabels netjes weggewerkt worden in de muur.

Waar let ik op bij het kiezen van een cat6a connector?

De specificaties van de kabel zijn van groot belang bij een stabiele internetverbinding. Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een cat6a internetkabel wordt geadviseerd ook een cat6a connector te monteren. Op deze manier wordt de meeste stabiele verbinding gecreëerd en wordt voorkomen dat de specificaties van de kabel begrensd worden door het gebruik van de verkeerde connector.

Het is belangrijk om helder te hebben of er gebruik gemaakt wordt van kabel op rol met soepele kern of met stugge kern. Een cat6a connector dient namelijk compatibel te zijn met het soort kabel waaraan deze bevestigd wordt. Sommige cat6a connectoren hebben echter een universele eigenschap waardoor ze op beide soorten kabels te bevestigen zijn.

Daarnaast is er nog onderscheid te maken in connectoren voor afgeschermde en onafgeschermde internetbekabeling. Pas ook in dit geval de eigenschappen van de cat6a connector aan op de eigenschappen van de kabel. Een unshielded kabel vraagt om een unshielded connector en een shielded kabel heeft daarentegen een shielded cat6a connector nodig. Dit voorkomt interferentie.

Welke soorten connectoren zijn er?

Cat6a keystone connector
Deze connector wordt veelal toegepast voor aansluitingen op patchpanelen.

Cat6a RJ45 connector
Deze connector is verkrijgbaar in een shielded en unshielded variant. Als er een afgeschermde cat6a kabel op rol gebruikt wordt (FTP/SSTP), dan dient er gekozen te worden voor een shielded cat6a RJ45 connector. Bij UTP kabels kan de unshielded cat6a connector gebruikt worden. In beide gevallen gaat het om een connector die wordt ingezet bij het aanleggen van internetbekabeling.

Cat6a toolless connector
Bij een cat6a toolless connector is geen krimptang benodigd. De prijs ligt wel hoger dan standaard connectoren, het voordeel is wel dat er geen krimptang aangeschaft hoeft te worden. De oplossing wanneer het maken van een UTP kabel af en toe voorkomt.

Cat6a koppelstuk
Dit product is eigenlijk geen connector, maar wordt gebruikt om 2 patchkabels aan elkaar te koppelen. De cat6a rj45 connector is passend op deze koppelstuk.

Cat6a connectoren eenvoudig bestellen bij UTP-Kabel.nl

Bij UTP-Kabel.nl is het heel eenvoudig alle benodigdheden voor het aanleggen van een netwerk in één keer te bestellen. Naast diverse UTP kabels beschikt ons assortiment ook uit verschillende UTP gereedschappen, wandcontactdozen en dus ook cat6a connectoren. Met onze ruime voorraad zorgen wij voor een snelle levering. Mochten er toch vragen zijn omtrent het kiezen van de juiste cat6a connector, neemt u dan gerust contact met ons op.