Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Cat6a connectoren

 1. CAT6A Connector RJ45 - Unshielded + hulpstukje - voor soepele kern
  € 1,84 € 2,23
 2. CAT6A Connector RJ45 - Unshielded + hulpstukje - voor soepele kern - 10 stuks
  € 16,14 € 19,53
 3. CAT6A Connector RJ45 + Hulpstukje - Shielded - voor soepele kern
  CAT6A Connector RJ45 + Hulpstukje - Shielded - voor soepele kern
  Art.nr. (SKU): DC-RJ45-FTP6A
  Beoordeling:
  80%
  € 2,06 € 2,49
 4. CAT6A Connector RJ45 + Hulpstukje - Shielded - voor soepele kern - 10 stuks
  € 18,36 € 22,22
 5. CAT6A Connector RJ45 - Unshielded - voor stugge kern
  € 1,84 € 2,23
 6. CAT6A Connector RJ45- Unshielded - voor stugge kern - 10 stuks
  € 16,14 € 19,53
 7. S/FTP CAT6A Toolless RJ45 Connector - voor stugge kern
  S/FTP CAT6A Toolless RJ45 Connector - voor stugge kern
  Art.nr. (SKU): DC-RJ45-SFTP6AS-PRO
  € 8,07 € 9,76
 8. UTP CAT6a Toolless RJ45 Connector - voor stugge en soepele kern
  € 4,77 € 5,77
 9. STP CAT6a Toolless Slim Cable Connector
  STP CAT6a Toolless Slim Cable Connector
  Art.nr. (SKU): WE-79-579
  € 9,96 € 12,05
per pagina

Cat6a connector


Als er een thuis- of bedrijfsnetwerk aangelegd dient te worden met cat6a internetkabels dan dienen daar cat6a connectoren op gemonteerd te worden. Een connector wordt gebruikt om netwerkbekabeling aan te kunnen sluiten op de gewenste apparatuur zoals een computer, game console en/of Smart TV waardoor er een internetverbinding gerealiseerd wordt.

Wanneer gebruik ik cat6a connectoren?

Aan de kant-en-klaar verkrijgbare cat6a UTP kabels, ook wel patchkabels genoemd, zitten standaard cat6a connectoren bevestigd. Wordt internet kabel door een loze leiding of muur getrokken dan wordt er in de meeste gevallen gekozen voor een internetkabel op rol. Een cat6a kabel op rol is nog niet voorzien van connectoren. Achteraf worden de cat6a connectoren gemonteerd. Op deze manier kunnen de kabels netjes weggewerkt worden in de muur.

Waar let ik op bij het kiezen van een cat6a connector?

De specificaties van de kabel zijn van groot belang bij een stabiele internetverbinding. Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een cat6a internetkabel wordt geadviseerd ook een cat6a connector te monteren. Op deze manier wordt de meeste stabiele verbinding gecreëerd en wordt voorkomen dat de specificaties van de kabel begrensd worden door het gebruik van de verkeerde connector.

Het is belangrijk om helder te hebben of er gebruik gemaakt wordt van kabel op rol met soepele kern of met stugge kern. Een cat6a connector dient namelijk compatibel te zijn met het soort kabel waaraan deze bevestigd wordt. Sommige cat6a connectoren hebben echter een universele eigenschap waardoor ze op beide soorten kabels te bevestigen zijn.

Daarnaast is er nog onderscheid te maken in connectoren voor afgeschermde en onafgeschermde internetbekabeling. Pas ook in dit geval de eigenschappen van de cat6a connector aan op de eigenschappen van de kabel. Een unshielded kabel vraagt om een unshielded connector en een shielded kabel heeft daarentegen een shielded cat6a connector nodig. Dit voorkomt interferentie.

Welke soorten connectoren zijn er?

Cat6a keystone connector
Deze connector wordt veelal toegepast voor aansluitingen op patchpanelen.

Cat6a RJ45 connector
Deze connector is verkrijgbaar in een shielded en unshielded variant. Als er een afgeschermde cat6a kabel op rol gebruikt wordt (FTP/S/FTP), dan dient er gekozen te worden voor een shielded cat6a RJ45 connector. Bij UTP kabels kan de unshielded cat6a connector gebruikt worden. In beide gevallen gaat het om een connector die wordt ingezet bij het aanleggen van internetbekabeling.

Cat6a toolless connector
Bij een cat6a toolless connector is geen krimptang benodigd. De prijs ligt wel hoger dan standaard connectoren, het voordeel is wel dat er geen krimptang aangeschaft hoeft te worden. De oplossing wanneer het maken van een UTP kabel af en toe voorkomt.

Cat6a koppelstuk
Dit product is eigenlijk geen connector, maar wordt gebruikt om 2 patchkabels aan elkaar te koppelen. De cat6a rj45 connector is passend op deze koppelstuk.

Cat6a connectoren eenvoudig bestellen bij UTP-Kabel.nl

Bij UTP-Kabel.nl is het heel eenvoudig alle benodigdheden voor het aanleggen van een netwerk in één keer te bestellen. Naast diverse UTP kabels beschikt ons assortiment ook uit verschillende UTP gereedschappen, wandcontactdozen en dus ook cat6a connectoren. Met onze ruime voorraad zorgen wij voor een snelle levering. Mochten er toch vragen zijn omtrent het kiezen van de juiste cat6a connector, neemt u dan gerust contact met ons op.