Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Glasvezel aansluiten in huis, hoe zit dat nou precies?

Glasvezel aansluiten in huis

Glasvezel wordt steeds populairder en biedt veel voordelen, maar wat houdt het eigenlijk in? In dit artikel leggen we uit wat glasvezel is, hoe het werkt en wat er gebeurt tijdens de installatie. Lees snel verder voor alle informatie die je nodig hebt.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een dunne draad van glas die wordt gebruikt om data te transporteren via lichtsignalen. Hierdoor is internet via glasvezel vele malen sneller dan internet via koperdraad. Het grote voordeel van glasvezel is dan ook de hoge internetsnelheid en de betrouwbaarheid van de verbinding.

Hoe werkt de installatie van glasvezel?

Als je glasvezel wilt aansluiten, wordt er eerst gekeken of er een geschikte aansluiting aanwezig is in jouw omgeving. Vervolgens wordt er een glasvezelkabel tot aan de meterkast aangelegd. Daarna wordt er een mediaconverter in de meterkast geplaatst, die het signaal omzet naar een bruikbaar internetsignaal.

Welke producten heb je nodig voor de installatie?

Om de installatie compleet te maken heb je enkele producten nodig, zoals een router en eventueel een switch. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de bekabeling in huis. UTP-kabels zijn namelijk niet geschikt voor het transporteren van het glasvezelsignaal en moeten dus vervangen worden door glasvezelkabels.

Wil je in een paar klikken alle producten bestellen? Bekijk dan de handige snelstart set die is samengesteld door onze productspecialist. 

 

Handige snelstart set

Snel upload en download met glasvezelaansluiting

Als je aan het zoeken bent naar een snelle en betrouwbare internetverbinding, ben je misschien geneigd te kiezen voor een coaxkabel van de radio en TV. Maar onthoud dat deze technologie zijn beperkingen kent en niet dezelfde snelheid biedt voor up- en downloads.

 

Bij glasvezel daarentegen kun je met gemak synchroon up- en downloaden met bijzonder hoge snelheden tot wel 1000Mbps. Glasvezel gebruikt licht om data over lange afstanden te transporteren. Dit maakt het mogelijk om gigantische hoeveelheden informatie in een oogwenk door je netwerk te sturen. En dat is nog maar het begin van de voordelen van glasvezel. De kwaliteit van de verbinding is ook veel beter, want glasvezel is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Zo werkt glasvezel in de meterkast

Gezien de vaak grote afstanden, wordt er vrijwel altijd singlemode glasvezel kabel toegepast waarbij er gebruik wordt gemaakt van bidirectionele technologie. De bidirectionele technologie maakt duplex verkeer mogelijk. Dit betekent dat data kan worden verzonden en ontvangen over dezelfde kabel en daardoor meer bandbreedte - en dus snelheid - oplevert.

Van FTU naar glasvezel modem

Wanneer het signaal over de glasvezel kabel naar jouw woning of pand wordt gestuurd, komt het binnen via een FTU (Fiber Termination Unit). Een FTU is eigenlijk het startpunt van het interne netwerk dat je thuis of op kantoor hebt. Het wordt gebruikt om de glasvezelkabel die van buiten komt te verbinden met de kabels in je huis.  

Wanneer je een kabel aan wilt leggen vanaf jouw glasvezel modem naar bijvoorbeeld een ethernet switch of router kan dit gewoon met cat6 patchkabels.

FTU naar glasvezel modem FTU2 naar glasvezel modem

Snelstart set glasvezel in huis

Heb je vragen over bovenstaande uitleg? Neem dan contact op met onze binnendient. Snap je hoe de glasvezelinstallatie werkt? Bestel dan direct hieronder de benodigde producten, zodat je snel geniet van razendsnel internet. 

 1. Zyxel 5-poorts GS105B unmanaged switch
  € 29,95 € 36,24
 2. DANICOM CAT6A U/UTP 50m kabel op rol stug - LSZH (Eca)
  € 51,19 € 61,94
 3. Danicom-PRO toolset
  € 44,46 € 53,80
 4. CAT6a UTP / STP opbouwdoos, wit
  € 15,01 € 18,16
 5. UTP CAT6a patchkabel 1m zwart - 100% koper
  € 2,44 € 2,95
 6. UTP CAT6a patchkabel 5m zwart - 100% koper
  € 7,22 € 8,74
 7. 10 inch 4U serverkast met glazen deur 312x310x264mm (BxDxH)
  € 72,50 € 87,73
 8. Danicom Trekveer Ø 6,6 mm kunststof 20 meter
  € 27,99 € 33,87

Glasvezel bekabeling kopen

Ben je klaar voor supersnel internet, thuis of op kantoor? Bestel dan bij ons de juiste utp-kabels en glasvezel kabels. Om de installatie netjes weg te werken, kopen mensen vaak serverkasten en patchkasten.

Gratis professioneel advies

Heb je vragen over de installatie van jouw netwerk op een glasvezel verbinding? Of ben je op zoek naar glasvezel kabels of cat6 kabel op rol . Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Kwaliteit én 5 tot 25 jaar garantie

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Onze kabels hebben een garantietermijn van 5 jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

Opmerkingen
Vincent 2020-12-27 13:19:00
Binnenkort krijgen we glasvezel bij onze woning, is het handiger om de ontvanger in de meterkast (gang) te plaatsen of in de woonkomer
Anita 2020-12-28 08:57:13
Beste Vincent, Normaliter wordt de ontvanger/modem/router in de meterkast geplaatst aangezien hier vaak de loze leidingen liggen om verder je thuisnetwerk uit te bereiden. Maar indien dit niet het geval is kan het natuurlijk ook prima in de woonkamer staan. Hier zijn geen harde regels voor. Succes! Groeten Anita
Frans 2020-06-03 20:43:13
Hallo. Binnenkort wordt er glasvezel aangelegd. Als ik het goed begrijp komt de kabel binnen in het FTU kastje. Het modem komt aan de achterzijde van het huis. De verbinding tussen FTU en het modem kan gewoon met een patch kabel cat 6 met RJ45 aansluitingen? Lengte ongeveer 15 mtr.
Mike 2019-01-01 12:52:12
Wij zijn overgestapt naar glasvezel, maar het thuisnetwerk is nog steeds utp. Kan je thuis ook een glasvezel netwerk aanleggen. De uitgaande poort is utp, maar kan je dat veranderen? Wat heb je precies allemaal nodig?
Carolien 2019-01-16 07:54:33
Beste Mike, Aangezien het apparatuur dat aangesloten dient te worden op het netwerk (computers, TV etc.) voorzien is van een RJ45 ingang wordt een thuisnetwerk nog steeds aangelegd middels UTP. Gebruik hiervoor dan wel een kabel gemaakt van 100% koper.
Jan 2020-05-30 08:19:24
Wij hebben geen Glasvezel netwerk Binnenshuis naar de T.V. Dus heb ik nog steeds de zelfde ontvangst?
Tom 2018-08-29 10:52:28
Uitmuntende uitleg!