Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Patchpanelen

Patchpanelen

Geen overzicht in de bekabeling?

Wanneer in een netwerk veel UTP bekabeling ligt, is het van belang om hier in overzicht aan te brengen. Elke aansluiting van patchpanelen is voorzien van een nummer, zodat u snel en gemakkelijk te werk kunt gaan.

Wat is een patchpaneel?

Een 19 inch patchpaneel heeft RJ45-aansluitingen aan de voorzijde waarop elke patchkabel met RJ45-stekkers kan worden aangesloten op een internetmodem of een ethernet switch. Aan de achterkant van het patchpaneel kan de netwerkbekabeling op de LSA strook worden afgemonteerd met behulp van een LSA punch down tool of dogger tang. Dit creëert een verbinding en stuurt het netwerksignaal naar de gewenste wandcontactdoos, het netwerkapparaat of een ander patchpaneel.

Patchpaneel kopen, waar moet ik op letten?

Er zijn verschillende type patchpanelen echter is dit niet de belangrijkste factor bij het kiezen van een patchpaneel. De keuze voor een patchpaneel wordt bepaald door de specificaties van de kabel die gebruikt wordt bij het aanleggen van een netwerk. Betreft het een cat6 afgeschermde kabel? Dan dient er ook gekozen te worden voor een cat6 patchpaneel voorzien van een afscherming. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle eigenschappen van de kabel behouden blijven en de meest stabiele internet verbinding tot stand komt.

Wat voor type patchpanelen zijn er?

19 inch patchpanelen
Wanneer er gekozen wordt om een netwerk te structureren met behulp van een 19 inch serverkast, mini serverkast of wandkast kunnen er diverse netwerk accessoires gebruikt worden om het netwerk te structureren, waaronder een 19 inch patchpaneel. Een 19 inch patchpaneel is voorzien van 19 inch montageprofielen waardoor deze eenvoudig tussen de profielen van de serverkast te monteren is.

10 inch patchpanelen

Een overzichtelijke patchkast is essentieel om prettiger en efficiënter aan uw netwerk te kunnen werken. Met een patchpaneel worden netwerkkabels overzichtelijk geïnstalleerd, dit voorkomt fouten. Wanneer er iets misgaat dan is het probleem makkelijker te achterhalen. Patchpanelen zijn verkrijgbaar in 10 inch en in 19 inch zodat ze precies in een 10 of 19 inch serverkast passen.

Een 10 inch patchpaneel past uitstekend in een 10 inch serverkast. Er zijn verschillen soorten 10 inch panelen beschikbaar. Zo is er een 10 inch patchpaneel cat5, patchpaneel cat6 en patchpaneel cat6a te verkrijgen. De 10 inch patchpanelen zijn standaard voorzien van RJ45 poorten aan de voorkant en een LSA-strook aan de achterkant. De 10 inch patchpanelen zijn beschikbaar in 8 of 12 poorts. De poorts zijn voorzien van cijfers en een indicatieplaat zodat u deze eenduidig zelf kunt coderen.

Afgeschermd of niet afgeschermd

Als u een utp kabel gebruikt die niet afgeschermd is, volstaat een niet afgeschermd UTP patchpaneel. Kiest u echter voor een afgeschermde kabel om interferentie te voorkomen dan is het ook noodzakelijk dat u een afgeschermd patchpaneel gebruikt om de eigenschappen van de afscherming te waarborgen.

Muur patchpanelen

Een muur patchpaneel is voorzien van een speciale wandhouder. Het patchpaneel wordt voor de installatie uit de wandbevestiging verwijderd. De houder kan eenvoudig aan de muur worden bevestigt. Nadat u de netwerkkabels hebt aangesloten aan de achterzijde, zet u het patchpanel weer terug in de houder en is deze klaar voor gebruik.

Keystone patchpanelen

Keystone patchpanelen zijn lege behuizingen waarbij u de keystones zelf nog in het patchpaneel moet plaatsen. Het voordeel is dat u zelf kiest welke keystones u nodig hebt en de type keystones naar eigen wens kunt combineren.

Keystones

Wij bieden diverse keystones aan die in een keystone patchpaneel worden geplaatst. U kunt kiezen uit Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7 keystones. Tevens onderscheiden wij de varianten LSA, toolless en RJ45.

Keystone media boxes

Een keystone media box is een verdeeldoos voor uw bekabeling. Omdat er nog geen keystones zijn geplaatst, kunt u het type keystones zelf kiezen en in de media box plaatsen. In onze webshop bieden wij losse keystones in diverse uitvoeringen aan.

Een Cat7 patchpaneel, hoe zit dit precies? 

Hoe monteer ik een Cat7 kabel op een standaard patchpaneel?

U wilt uw Cat7 netwerk afmonteren en bent op zoek naar een Cat 7 patchpaneel, dan weet u waarschijnlijk al dat er op dit moment geen Cat7 patchpanelen beschikbaar zijn. Wat nu?

Wat zijn de alternatieven voor het Cat7 patchpaneel?

Om uw Cat7-kabels aan te sluiten op een patchpaneel, adviseren wij gebruik te maken van RJ45 Cat6a keystones welke in een modulair keystone patchpaneel kunnen worden bevestigd. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een standaard Cat6a STP patchpaneel. Dit modulaire patchpaneel is beschikbaar met 24 poorten. De Cat6a SFTP keystones zijn compatibel met Cat7 netwerkkabels en bieden een bandbreedte tot 600 MHz en een transmissiesnelheid tot 10 Gigabit.

Patchpaneel in de meterkast

Particuliere netwerken worden over het algemeen gezien als kleine netwerken. Bij verschillende huishoudens zie je dat al het netwerkapparatuur in de meterkast te vinden is, echter wel ongestructureerd. Om het netwerk te structureren zijn diverse netwerkaccessoires beschikbaar.
Door een patchpaneel in de meterkast te plaatsen kan eenvoudig het netwerk gestructureerd worden. Een patchpaneel biedt de mogelijkheid om alle kabels voorzien van een stugge kern af te monteren en door te lussen, met behulp van patchkabels, naar een internetmodem of een ethernet switch. Een patchpaneel kan gemonteerd worden in een serverkast maar er zijn ook muurpatchpanelen beschikbaar. Dé oplossing wanneer de ruimte in de meterkast beperkt is.

Wat kost een patchpaneel?

De kosten van een patchpaneel kunnen erg uiteenlopen. De keuze voor een patchpaneel is namelijk afhankelijk van meerdere factoren waaronder de specificaties van de kabel die gebruikt wordt, de grootte van het netwerk, en het type patchpaneel. Wanneer een goed en stabiel netwerk gewenst is, zal de prijs niet doorslaggevend moeten zijn.