Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Connectoren

Connectoren

Een connector is een algemene verzamelnaam voor aansluitpunten om een internetverbinding te realiseren. Connectoren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten namelijk, RJ45, RJ11, UTP koppelstukken en junction boxes.

Waar wordt een RJ45 connector voor gebruikt?

RJ45 connectoren zijn de meest gekozen connectoren voor het creëren van een internetverbinding. Met behulp van een RJ45 connector is het mogelijk om zelf UTP kabels te maken. Afhankelijk van de type kabel die gebruikt wordt bij het aanleggen van een bekabelde internetverbinding wordt de juiste RJ45 connector gekozen. Een connector is verkrijgbaar als type cat5e connector, cat6 connector, cat6a connector en cat7 connector. Indien de specificaties van de kabel en de connector niet overeenkomen kan de snelheid van de kabel begrensd worden. Dit is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een RJ45 connector.

Welke RJ45 connector moet ik kiezen?

De diversiteit in connectoren geschikt voor UTP is erg groot. Echter wordt de keuze voor de juiste connector vergemakkelijkt als de volgende stelling gehanteerd wordt, namelijk: zorg dat de specificaties van de connector overeenkomen met de specificaties van de internetkabel die gebruikt wordt.
In de praktijk betekent dit:

Voorbeeld: 1
Bestaat het netwerk uit afgeschermde (ook wel shielded, FTP / S/FTP genoemd) cat5e kabels met stugge kern en dienen deze afgemonteerd worden op een rj45 connector? Kies dan voor een shielded cat5e connector geschikt voor stugge kern

Voorbeeld 2:
Betreft het een netwerk bestaande uit UTP cat6 kabels met soepele kern? Kies dan voor een unshielded cat6 connector geschikt voor soepele kern.

Montage connectoren voor UTP

Connectoren zijn verkrijgbaar met verschillende montage mogelijkheden. De werking zal uiteindelijk hetzelfde zijn, namelijk een stabiele internetverbinding. De manier van montage wordt gekozen naar wens. De standaard RJ45 connectoren dienen afgemonteerd te worden met behulp van een krimptang. De hulpstukjes zijn ter ondersteuning voor het plaatsen van de aders in de juiste volgorde.

Naast de standaard connectoren zijn ook toolless connectoren verkrijgbaar. Zoals de benaming al zegt betreft het connectoren waar bij de montage geen gereedschap benodigd is. Dé perfecte oplossing wanneer het afmonteren van connectoren niet op frequente basis gebeurd. De kosten van een toolless connector liggen hoger dan een standaard RJ45 connector echter worden de kosten voor de aanschaf van een krimptang bespaard.

RJ11 connector
RJ11 connectoren worden gebruikt voor telefonie. Net als de RJ45 variant kan de RJ11 op Cat5e en Cat6 kabels worden gemonteerd.

UTP koppelstuk
Een UTP Koppelstuk is voorzien van een RJ45 poort aan beide zijde en biedt de mogelijkheid twee patchkabels aan elkaar te koppelen. Voornamelijk wordt een UTP koppelstuk gebruikt voor het verlengen van een internetkabel.

Junction boxes
Een junction box wordt gebruikt voor het herstellen of verlengen van een internetkabel. Een junction box is voorzien van een LSA strook. Een kabel dient afgemonteerd te worden met een LSA tang. Door gebruik te maken van een junction box is er geen connector benodigd.