Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

LSA Punchdown Tools

 1. LSA punch down tool met schaar (dogger) - LSA Tang
  LSA punch down tool met schaar (dogger) - LSA Tang
  Art.nr. (SKU): DC-TOOL-LSA
  Beoordeling:
  88%
  € 7,79 € 9,43
 2. Kabelstripper met LSA tang
  Kabelstripper met LSA tang
  Art.nr. (SKU): DC-PINCHER-CUT
  € 3,99 € 4,83
 3. Danicom Impact punch down tool voor LSA
  Danicom Impact punch down tool voor LSA
  Art.nr. (SKU): DC-TOOL-PUNCH
  Beoordeling:
  90%
  € 11,07 € 13,39
per pagina

Een LSA tang voor het afmonteren van een LSA strook

LSA tangEen LSA tang is een punch down tool die veelvuldig gebruikt wordt bij het installeren van een bekabelde netwerk. Bij het aanleggen van een netwerk wordt gebruik gemaakt van een patchpaneel en een UTP wandcontactdoos. Beide varianten zijn voorzien van een LSA strook.

Een LSA strook maakt het mogelijk UTP kabels direct af te monteren zonder een RJ45 connector te monteren op een kabel. Bij deze wijze van installatie is wel een LSA tang benodigd.

Wat betekent LSA?

Wanneer je aan het inventariseren bent naar de benodigdheden voor het aanleggen van een bekabelde netwerkverbinding zul je verschillende termen tegen komen, waaronder LSA. LSA is een benaming die voort komt uit het Duits en betekent lötfrei, schraubfrei, abisolierfrei. Dit betekent dat een UTP kabel op rol zonder solderen, schroeven of isolatie verwijderen van de draden oftewel rechtstreeks op de LSA strook afgemonteerd kan worden zonder een RJ45 connector of een koppelstuk te hoeven gebruiken.

Wat is een LSA strook?

Een LSA strook bevindt zich aan de achterzijde van een patchpaneel en / of wandcontactdoos. De LSA strook is voorzien van een kleurcode waardoor het eenvoudig te zien is welke ader op welke klem afgemonteerd moet worden.

Let wel op dat op elke LSA strook een A-norm en een B-norm wordt aangegeven. In Europa gebruiken we de B-norm als standaard, dit betekent niet dat de A-norm niet werkt. Echter om verwarring in de toekomst te voorkomen, en iedereen er van uit gaat dat de B-norm is gebruikt, is het goed dat de standaard wordt aangehouden. Dit voorkomt verwarring bij storing, vervanging of bij uitbreiding van het IT-netwerk.

Hoe werkt een LSA tang?

Een LSA montagetang, ook wel punch down tool genoemd, is dé tool om een UTP kabel op rol op een LSA strook af te monteren. Door de aders in de juiste volgorde te leggen op het LSA strook kan met behulp van de LSA tang de aders een voor een tussen de klemmen geduwd worden. Bij het door drukken worden de overtollige aders van de kabel netjes afgesneden. Wanneer alle aders op de juiste wijze zijn aangesloten ontstaat een internetverbinding.

Een LSA tang kopen?

Serverkast.com is de webshop gespecialiseerd in alle benodigdheden voor het IT netwerk. Een LSA tang is over het algemeen niet het enigste wat nodig is voor het aanleggen van een bekabelde netwerk. Door vooraf een goede inventarisatie te maken kan alles eenvoudig besteld worden in onze online shop. Wij zorgen ervoor dat een snelle levering gerealiseerd wordt en dat alle benodigdheden in één keer op locatie in ontvangst genomen kunnen worden, in de meeste gevallen is dit al de volgende werkdag!