Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Patchpanelen

Patchpaneel kopen voor meer overzicht in de bekabeling

Wanneer in een netwerk veel UTP bekabeling ligt, is het van belang om hier in overzicht aan te brengen. Om het patchpaneel aansluiten makkelijker te maken, is elke aansluiting van het patchpaneel voorzien van een nummer, zodat u snel en gemakkelijk te werk kunt gaan.

Wat is een patchpaneel?

Een 19 inch patchpaneel heeft RJ45-aansluitingen aan de voorzijde waarop elke patchkabel met RJ45-stekkers kan worden aangesloten op een internetmodem of een ethernet switch. Aan de achterkant van het patchpaneel kan de netwerkbekabeling op de LSA strook worden afgemonteerd met behulp van een LSA punch down tool of dogger tang. Dit creëert een verbinding en stuurt het netwerksignaal naar de gewenste wandcontactdoos, het netwerkapparaat of een ander patchpaneel.

Patchpaneel kopen, waar moet ik op letten?

De keuze voor een patchpaneel wordt hoofdzakelijk bepaald door de specificaties van de internetkabels die u gebruikt bij het aanleggen van uw netwerk. Gebruikt u cat6 afgeschermde kabel? Dan dient er ook gekozen te worden voor een cat6 patchpaneel voorzien van een afscherming. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle eigenschappen van de kabel behouden blijven en de meest stabiele internet verbinding tot stand komt.

Wat voor een type patch panel moet ik kiezen?

19 inch patchpanel

19 inch is de meest gebruikte standaard voor netwerkapparatuur. Wanneer er gekozen wordt om een netwerk te structureren met behulp van een 19 inch serverkast, mini serverkast of wandkast kunnen er diverse netwerk accessoires gebruikt worden om het netwerk overzichtelijk in te richten, waaronder een 19 inch patchpaneel. Een 19 inch patchpaneel is voorzien van 19 inch montageprofielen waardoor deze eenvoudig tussen de profielen van de serverkast kan worden gemonteerd.

10 inch patchpanel
Een overzichtelijke patchkast is essentieel om prettiger en efficiënter aan uw netwerk te kunnen werken. Met een patchpanel worden netwerkkabels overzichtelijk geïnstalleerd, dit voorkomt fouten. Wanneer er iets misgaat dan is het probleem makkelijker te achterhalen. Een patch panel is verkrijgbaar in 10 inch en in 19 inch zodat ze precies in een 10 of 19 inch serverkast passen.

Een 10 inch patchpaneel past uitstekend in een 10 inch serverkast. Er zijn verschillende soorten 10 inch patchpanelen beschikbaar. Zo is er een 10 inch patchpaneel cat5, patchpaneel cat6 en patchpaneel cat6a te verkrijgen. Een 10 inch patchpanel is standaard voorzien van RJ45 poorten aan de voorkant en een LSA-strook aan de achterkant. Een 10 inch patchpanel is beschikbaar in 8 of 12 poorts. De poorts zijn voorzien van cijfers en een indicatieplaat zodat u deze eenduidig zelf kunt coderen.

Patchpaneel muurbevestiging

Een muur patchpaneel is voorzien van een speciale wandhouder. Het patchpaneel wordt voor de installatie uit de wandbevestiging verwijderd. De houder kan eenvoudig aan de muur worden bevestigt in bijvoorbeeld een meterkast. Nadat u de netwerkkabels hebt aangesloten aan de achterzijde, zet u het patchpanel weer terug in de houder en is deze klaar voor gebruik.

Muurbevestiging patchpanel meterkast  Wandbeugel patch panel meterkast

Keystone patchpanel

Een Keystone patchpanel is een  lege behuizing waarbij u de keystones zelf nog in het patchpaneel moet plaatsen. Het voordeel is dat u zelf kiest welke keystones u nodig hebt en de type keystones naar eigen wens kunt combineren.

Afgeschermd of niet afgeschermd

Als u een utp kabel gebruikt die niet afgeschermd is, volstaat een niet afgeschermd UTP patchpaneel. Kiest u echter voor een afgeschermde kabel om interferentie te voorkomen, dan is het ook noodzakelijk dat u een afgeschermd patchpaneel gebruikt om de eigenschappen van de afscherming te waarborgen.

patch panel cat6 a

Keystones

Wij bieden diverse keystones aan die in een keystone patchpaneel worden geplaatst. U kunt kiezen uit Cat5e, Cat6 en Cat6a keystones. Tevens onderscheiden wij de varianten LSA, toolless en RJ45.

Keystone patchpaneel cat6 a

Keystone media boxes

Een keystone media box is een verdeeldoos voor uw bekabeling. Omdat er nog geen keystones zijn geplaatst, kunt u het type keystones zelf kiezen en in de media box plaatsen. In onze webshop bieden wij losse keystones in diverse uitvoeringen aan.

Een Cat7 patchpaneel, hoe zit dat precies? 

Hoe monteer ik een Cat7 kabel op een standaard patchpaneel?

U wilt uw Cat7 netwerk afmonteren en bent op zoek naar een Cat 7 patchpaneel, dan weet u waarschijnlijk al dat er op dit moment (nog) geen Cat7 patchpanelen beschikbaar zijn. Wat nu?

Wat zijn de alternatieven voor het Cat7 patchpaneel?

Om uw Cat7-kabels aan te sluiten op een patchpaneel, adviseren wij gebruik te maken van RJ45 Cat6a keystones welke in een modulair keystone patchpaneel kunnen worden bevestigd. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een standaard Cat6a STP patchpaneel. Dit modulaire patchpaneel is beschikbaar met 24 poorten. De Cat6a S/FTP keystones zijn compatibel met Cat7 netwerkkabels en bieden een bandbreedte tot 600 MHz en een transmissiesnelheid tot 10 Gigabit.

Patchpaneel meterkast

Particuliere netwerken worden over het algemeen gezien als kleine netwerken. Bij verschillende huishoudens zie je dat al het netwerkapparatuur in de meterkast te vinden is, echter wel ongestructureerd. Om uw thuisnetwerk te structureren, zijn diverse netwerkaccessoires beschikbaar.
Uw patch panel aansluiten in de meterkast bied het voordell dat u uw netwerk overzichtelijk en eenvoudig kunt inrichten. Een patch panel meterkast biedt de mogelijkheid om alle kabels die zijn voorzien van een stugge kern, af te monteren en door te lussen, met behulp van patchkabels, naar een internetmodem of een ethernet switch. Een patchpaneel kan gemonteerd worden in een serverkast maar er zijn ook muurpatchpanelen beschikbaar. Dé oplossing wanneer de ruimte in de meterkast beperkt is.

Wat kost een patchpaneel?

De kosten van een patchpaneel kunnen erg uiteenlopen. De keuze voor een patchpaneel is namelijk afhankelijk van meerdere factoren waaronder de specificaties van de kabel die gebruikt wordt, de grootte van het netwerk, en het type patchpaneel. Wanneer een goed en stabiel netwerk gewenst is, zal de prijs niet doorslaggevend moeten zijn.

Uw patchpaneel kopen bij Serverkast.com

Bij Servewrkast.com leveren wij alles wat nodig is voor een betrouwbaar netwerk. Omdat wij over een grote eigen voorraard beschikken, kunnen wij snel leveren. Vandaag voor 16:00 uur besteld, morgen geleverd. Heeft u nog vragen? Onze klantenservice staat op telefoonnummer 074-852 6448 of per mail ([email protected]) graag voor u klaar.