Cat5e patchkabels - CCA

110 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar gebruik ik cat5e patchkabels voor?

Cat5e patchkabels zijn de 5e generatie twisted pair ethernet kabels. Wanneer mensen op het internet op zoek gaan naar een UTP kabel is de meest gebruikte term CAT5e patchkabel.

De specificaties van een CAT5e kabel

CAT5e kabels zijn kabels met een doorvoersnelheid van 100 megahertz. De kabels kunnen een snelheid halen tot 1000 megabytes per seconde.

UTP, FTP, SFTP? Wat is het verschil?

Het zijn termen waar u wellicht nog nooit van gehoord heeft, maar het is belangrijk te weten wanneer u voor welk type moet kiezen. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij een overzicht gemaakt:

UTP: Geen afscherming binnen in de kabel, niet geschikt wanneer er langs de kabel ook een COAX of stroomkabel loopt i.v.m. storing, unshielded connectoren en in- opbouwdozen voldoen.

FTP: Folie afscherming binnenin de kabel, kan worden gebruikt i.c.m. COAX of stroomkabel, shielded (FTP) connectoren en in- opbouwdozen zijn een vereiste.

SFTP: Folieafscherming om de aderparen, gevlochten afscherming aan de binnenzijde van de kabel, beste bescherming tegen storing, shielded (FTP) connectoren en in- opbouwdozen zijn een vereiste.