Cat5e connectoren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cat5e connector

Als u bezig bent uw (thuis) netwerk aan te leggen of aan te passen, is de kans groot dat u nieuwe UTP kabels en bijpassende connectoren nodig hebt. De benodigde categorie is afhankelijk van uw internet gebruik. Waar de ene ruim voldoende heeft aan Cat5e met de bijbehorende snelheid en bandbreedte, kiest de ander liever voor Cat7. Let er wel op dat type kabel en connector op elkaar worden afgestemd. Als u kiest voor Cat5e internet kabels, heeft u tevens een RJ45 Cat5e connector nodig. Wij bieden een groot assortiment aan Cat5e UTP kabels, connectoren en overige UTP toebehoren.

Wat betekent Cat5e?

Categorie 5e, oftewel Cat5e is een verbeterde versie van de Cat5 kabel die in 2001 door TIA/EIA is ontwikkeld om bepaalde kabelkarakteristieken te verbeteren die belangrijk zijn voor de werking van het Gigabit Ethernet. Het is ontworpen om 1000 Mbps "Gigabit" snelheden te ondersteunen. Cat 5e Ethernet-kabels worden op veel plaatsen gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de thuisnetwerkomgeving.

Verschillende types Cat5e connectoren

Er zijn diverse connectoren Cat5e verkrijgbaar. De RJ45 Cat5e connector wordt voor internetverbindingen gebruikt en is verkrijgbaar als niet afgeschermd en afgeschermd. Maakt u gebruik van een niet afgeschermde netwerkkabel, heeft u de niet afgeschermde Cat5e RJ45 connector (unshielded) nodig, kiest u voor afgeschermde kabels, gebruik dan ook de afgeschermde connector (shielded) om de afgeschermde eigenschappen te waarborgen.

Een Cat5e kabel maken

Er zijn kant en klare Cat5e patchkabels verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren. Deze kabels zijn aan beide kabel uiteinden reeds voorzien van een RJ45 Cat5e connector en zijn gereed voor gebruik. Als u een netwerkkabel door muur, plafond of onder de vloer wilt leggen, heeft u Cat5e kabel op rol nodig. Nadat u de kabel op rol hebt gelegd, dient u deze met een Cat5e RJ45 connector af te werken of aan een LSA strook van bijvoorbeeld een wandcontactdoos aan te sluiten. Doordat de kabel op rol nog geen RJ45 connector Cat5e heeft, kan de opening of buis waar de kabel doorheen wordt getrokken, een veel kleinere diameter hebben. In onze blog Hoe maak ik een UTP Kabel? leggen wij stap voor stap uit hoe u een Cat5e RJ45 connector aansluit op een UTP kabel.