Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Accessoires

Serverkast accessoires kopen?

Wanneer u een serverrack koopt heeft u ook serverkast accessoires nodig. De serverkast, ook wel een 19 inch rack genoemd, zal namelijk ook moeten worden ingericht.

Naast hardware componenten zijn er ook vele soorten serverkast accessoires die helpen bij het inrichten van een serverkast. Bijvoorbeeld: patchpanelen, stekkerdozen, noodstroomvoorzieningen, en ga zo maar door. Naast de aanschaf van een serverkast bent u bij Serverkast.com ook aan het juiste adres voor een ruim aanbod aan betaalbare rack onderdelen. Waarnaar u ook op zoek bent, in onze webshop zult u ongetwijfeld de juiste rack inrichting en andere aanverwante accessoires vinden.

Vind bij ons altijd het juiste 19 inch rack onderdeel

Wij hebben een ruim assortiment met alle populaire en handige rack onderdelen die nodig zijn voor de perfecte inrichting van uw 19 inch server rack.


Afdek en blindpanelen
Afdek en blindpanelen worden gebruikt voor het afdekken van lege eenheden in de kast. Ze dekken "loze ruimtes" af zodat het geheel er netter en overzichtelijker uitziet.

Patchpanelen
Op de patchpanelen worden alle telefoon- en netwerkaansluitingen aangesloten. Deze worden vervolgens doorgelust naar een ethernet switch. Met een patchpaneel zorgt u ervoor dat de bekabeling net en overzichtelijk kan worden aangesloten. Elke aansluiting van het paneel is voorzien van nummer welke correspondeert met het nummer op de wandcontactdoos in bijvoorbeeld de kantoorruimte.

Kabelmanagement
Wanneer er zich veel bekabeling in de serverkast bevindt werkt het niet prettig als deze los door de kast hangen. Het zorgt er tevens voor dat warmte minder snel het rack kan verlaten. Zorg daarom voor een goede kabeldoorvoer en accessoires om kabels bij elkaar te binden. Dit voorkomt een hoop frustraties.

Legborden
De kans is aanwezig dat u ook niet 19 inch rack onderdelen kwijt wilt in het serverrack. U kunt dan gebruik maken van legborden welke u kunt vergelijken met een plank in een normale kast. U kunt kiezen tussen vaste legborden en uitschuifbare legborden voor extra gebruiksgemak.

Afsluitbare lades
De afsluitbare lades zijn ideaal voor het opbergen van accessoires die bij de server e.d. horen. U kunt hierbij denken aan gebruikershandleidingen, Cd-roms en andere documentatie. Zo raakt u ze nooit kwijt en kan de installateur de juiste documenten en Cd’s altijd snel vinden. Omdat er belangrijke zaken bij tussen kunnen zitten zijn de lades altijd afsluitbaar met een sleutel.

19 Inch stekkerdozen
U wilt uw apparatuur en serverkast accessoires natuurlijk voorzien van stroom. Hiervoor zijn speciale stekkerdozen op de markt die in het 19 inch profiel van een rack passen.

KVM Consoles
Wanneer u meerdere servers en/of computers heeft in uw netwerk is het makkelijk dat u deze vanaf een centraal punt kunt besturen. Een KVM console maakt dit mogelijk.

Ethernet switches
Wanneer meerdere apparatuur verbonden moet worden met een internetkabel heeft u een ethernet switch nodig om dit te kunnen realiseren. Vanuit de router wordt het internetsignaal, via een ethernet switch, over meerdere internetkabels verdeeld. Daar een router vaak slechts enkele poorten heeft, heeft een ethernet switch er genoeg voor een professioneel/zakelijk netwerk.

Ventilatorset / fan unit
De temperatuur in de kast kan hoog oplopen door de servers en overige apparatuur. Een goede kast zorgt standaard al voor warmte-afvoer, vooral de exemplaren met een geperforeerde deur, maar soms is een glazen deur de betere keuze. U kunt er dan voor kiezen om ventilatorsets in te bouwen ten behoeve van extra warmte-afvoer.

Koppelingsset
Wanneer er meerdere serverkasten aan elkaar moet worden gekoppeld dan kan dit eenvoudig gedaan worden door koppelingssetjes te gebruiken.

L- profielen
Wanneer in een patchkast apparatuur wilt plaatsen die niet binnen het 19 inch profiel past dan kunt u gebruik maken van L-profielen. Hier kunt u bijvoorbeeld servers zonder 19 inch profiel op plaatsen.

Wielenset
In sommige situaties is het prettig om serverkast(en) te kunnen verplaatsen. De door ons aangeboden wielenset is dan de beste oplossing voor u.

Mini Toetsenborden
Het is handig om in uw serverkast een toetsenbord te hebben. Echter is een normaal toetsenbord vaak te breed. Een mini toetsenbord kent dit probleem niet en is daardoor de geschikte oplossing.

Kooimoeren
Voor de montage van accessoires maakt u gebruik van kooimoeren en ringen. De moeren worden d.m.v. speciale klemmen in het 19 inch profiel bevestigd. Om dit gemakkelijk en snel te doen maakt u gebruik van een handig gereedschap.

Sokkel
Wanneer de serverkast op wieltjes of steunpootjes staan, kunt u ervoor kiezen om de open ruimte tussen de kast en vloer op te vullen met een sokkel. Een sokkel zorgt voor een nette afwerking. Heeft de kast wieltjes, dan is deze na het plaatsen op een sokkel níet meer verrijdbaar.

Serverkastverlichting
Het is handig om in een rack ook verlichting te hebben, zodat u goed zicht hebt op waar u mee bezig bent. Op onze website kunt u kiezen uit meerdere soorten patch verlichtingen.

In- opbouwdozen
In de patchkast krijgt de netwerkkabel op het patchpaneel een nummer. Waar de netwerkkabel uit de muur komt plaatst u een in- of opbouwdoos. Op de in- opbouwdoos schrijft u het nummer welke bij de kabel hoort. Zo creëert u snel een goed overzicht van uw netwerkbekabeling.

UPS
Wanneer de stroom in uw bedrijf uitvalt, verliest u mogelijk niet opgeslagen data. Om dit te voorkomen maakt u gebruik van een UPS/ noodstroomvoorziening. Deze creëert een tijdelijke buffer zodat u snel uw data op kunt slaan en de tijd heeft om een oplossing te zoeken. Dit is onmisbaar voor alle patches en bedrijven.

UTP kabel
Wanneer u op zoek bent naat een utp kabel, dan hebben wij hiervoor een heel ruim assortiment. Deze is onderverdeeld in de daarvoor speciaal ingerichte pagina.

Stroomkabels
Over het algemeen wordt apparatuur geleverd met een stroomkabel, maar het kan voorkomen dat, bij bijvoorbeeld een verhuizing, een stroomkabel kwijt raakt. Of het standaard meegeleverde exemplaar is te kort of kapot. Ook voor diverse stroomkabels bent u bij Serverkast.com aan het juiste adres.

De juiste accessoires selecteren?

Heeft u nog verder hulp nodig bij het selecteren van de juiste serverkast accessoires? Onze medewerkers zitten klaar om u verder te helpen. Bij ons krijgt u de beste service en professioneel advies. Schroom dus niet contact op te nemen met ons!

FAQ's over patchkasten

Wat is een patchkast?

Een patchkast is een metalen kast waarin je alle netwerkkabels en netwerk apparaten voor internet- en telefoonverkeer opbergt. De kast is 10 inch of 19 inch breed. Dat is handig, want dit is ook de standaard maat van netwerk apparaten, zoals een server, patchpaneel of ups. Maar ook kleinere apparaten - denk hier aan een router of ethernet switch - passen makkelijk in een patchkast. Deze zet je op speciale legborden. Wil je weten welke patchkast het beste bij jouw netwerk past? Lees dan hier de volledige uitleg.

Hoe richt ik een serverkast in?

Je hebt er genoeg van dat de netwerk apparaten - zoals router, switch of server - overal staan verspreid. Nu je toch bezig gaat met het netwerk, wil je het ook goed doen. Je hebt daarom besloten een serverkast aan te schaffen. Om het netwerk optimaal te laten werken, richt je de serverkast als volgt in:

 • zet zware apparaten naar beneden, lichtere naar boven;
 • plaats kleine apparaten op een legbord;
 • gebruik een patchpaneel voor het ordenen van je netwerk aansluitingen;
 • gebruik een ethernet switch voor het splitsen van het internetsignaal;
 • bevestig stekkerdozen in de kast voor stroomtoevoer;
 • kies utp kabels in de juiste lengte zodat je weinig overlengte hebt;
 • monteer kabelgoten in de kast zodat je kabels netjes weggewerkt zijn.


Wil je dat de serverkast niet alleen functioneel is, maar er ook esthetisch uit ziet? Dan kun je de kast verder uitbreiden met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan led-verlichting, afdekpanelen om vrije tussenruimtes op te vullen of afsluitbare lades voor belangrijke papieren. Zie hier een overzicht van alle accessoires voor jouw serverkast.

Hoe monteer ik een wandkast?

Het monteren van een wandkast is niet moeilijk. Voordat je begint, controleer je het volgende.

 • Onderzoek van welk type materiaal de wand is. De meeste wanden zijn van steen, hout, beton, gips of cellenbeton.
 • Controleer of de wand genoeg draagkracht heeft. De lege kast weegt tussen de 15 en 35 kg. Hoe zwaar jouw kast is, staat bij de product specificaties.
 • Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen voor het type wand. Zie hier welk materiaal je voor welke ondergrond nodig hebt.
 • Gebruik veilig en gekeurd gereedschap.
 • Monteer de kast bij voorkeur met z'n tweeën.

 

Monteer de kast in deze 5 stappen:

 1. bepaal waar je de kast wilt bevestigen en houd er daarbij rekening mee dat de kastdeur ver genoeg open kan;
 2. boor de gaten met behulp van het boorgaten sjabloon;
 3. plaats de plug in het gat;
 4. plaats de wandkast boven de gaten;
 5. schroef de wandkast vast.