Cat7 connectoren

Cat7 connector

Als u een netwerk apparaat op het netwerk wilt aansluiten, heeft u een UTP kabel met de bijpassende connector nodig. De benodigde categorie hangt af van uw eigen wensen en wellicht is er een bepaalde categorie door het eindapparaat vereist. De nieuwe generatie kabels Cat7 kabels worden steeds populairder door de hoge snelheid en ruime bandbreedte die dit type kabel aan kan. Er zijn patchkabels met gemonteerde RJ45 connectoren verkrijgbaar en kabels op rol zonder connectoren.

Cat7 kabels geschikt voor een bekabelde netwerk

Een bedrijf of organisatie die afhankelijk is van het internet verwacht voor een professionele installatie van het netwerk de beste kwaliteit. Dit is de reden dat een Cat7 kabel op rol een veel gekozen optie is voor professionele installatie. Deze Cat7 kabel is voorzien van een stugge kern die eenvoudig af te monteren is op een LSA strook. Het kan voorkomen dat een cat7 connector benodigd is om de kabel rechtstreeks op een RJ45 punt aan te sluiten. Een rj45 cat7 connector bestaat echter (nog) niet, de oplossing hiervoor is een cat6a connector gebruiken.

Cat7 kabel met Cat7 connector?

Voor de kabelcategorieën Cat5e, Cat6 en Cat6a zijn er corresponderende RJ45 connectoren beschikbaar, voor soepele en stugge kabels. Maar hoe zit dat met de Cat7 RJ45 connector? Een Cat7 kabel wordt afgemonteerd op een Cat6a connector simpelweg omdat de RJ45 Cat7 (nog) niet bestaat. Een Cat6a connector is compatibel met Cat6a en Cat 7 kabels omdat de bandbreedte het zelfde is, slechts de snelheid van de Cat7 kabel ligt hoger dan bij de Cat6a kabel. Voor een Cat7 kabel op rol met stugge kern adviseren wij de Toolless RJ45 Connector 10 gigabit. De gedetailleerde uitleg over de combinatie van Cat7 kabels en Cat6a connectoren kunt u in onze blog Waarom hebben onze Cat7 patchkabel Cat6a connectoren? nalezen.