In verband met onze partnerdag zijn we op donderdag 30-05 vanaf 16:00 uur gesloten. Bestellingen die op deze dag tot 15:00 uur worden geplaatst, versturen wij dezelfde dag. Vanaf vrijdag 31-05 zijn wij weer aanwezig.
Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

UTP wandcontactdozen

UTP Wandcontactdoos

Om een ruimte te kunnen voorzien van een werkende netwerkverbinding, dient er een installatiekabel vanuit een patchpaneel of meterkast getrokken te worden. Om dit op een nette en veilige manier te kunnen bewerkstelligen, wordt er hierbij gebruik gemaakt van een UTP wandcontactdoos

Een wandcontactdoos monteren

Wandcontactdozen voor internet kunnen worden onderverdeeld in wcd inbouw en wcd opbouw (wandcontactdoos inbouw en wandcontactdoos opbouw). Beide zijn aan de voorzijde voorzien van twee RJ45 poorten. Om deze poorten te voorzien van een werkende netwerkverbinding, moeten aan de binnenzijde van de RJ45 contactdoos twee LSA kabels worden aangesloten. Nadat de kabels op de juiste montage wijze zijn aangesloten op de RJ45 poorten, kan deze bevestigd worden in of op de muur.

Of er gekozen wordt voor een inbouw- of opbouwdoos is afhankelijk van de mogelijkheid de bekabeling ín of buiten de muur te verwerken.

Welke wandcontactdoos moet ik kiezen?

Afhankelijk van de categorie UTP kabel, wordt een passende wandcontactdoos gekozen. Bij een Cat6 UTP kabel, hoort een Cat6 wandcontactdoos. Er kan in dit voorbeeld wel degelijk gebruik worden gemaakt van een wandcontactdoos in een lagere categorie, echter krijgt de Cat6 kabel dan ook de eigenschappen van deze wandcontactdoos. Andersom werkt dit niet zo. De combinatie van een lagere categorie kabel met een hogere categorie wandcontactdoos zorgt er niet voor dat de kabel een upgrade krijgt aan eigenschappen.

Naast de keuze uit in- en/of opbouw, zijn er ook nog keuzes te maken in kleur namelijk wit, ivoor, grijs of zwart. Tevens een hele belangrijke; wordt er gekozen voor shielded of unshielded?

Kort gezegd; is het nodig om een afgeschermde kabel (FTP/S/FTP) en dus bijpassende wandcontactdoos te gebruiken? Dit is nodig, omdat er stroom of COAX kabels langs de internetbekabeling lopen die een storend effect kunnen hebben. Is dit niet het geval? Dan voldoet een onafgeschermde variant (UTP) gewoon.

Veilig en overzichtelijk

Elke wandcontactdoos heeft een witte ruimte boven de poorten waarop een nummer of letter is te schrijven. Dit nummer kan u laten corresponderen met het nummer van de kabel op het patchpaneel of in de meterkast. Zo is het in één oogopslag duidelijk welke kabel bij welke ruimte en poort hoort!

Snel online bestellen!

UTP wandcontactdozen zijn eenvoudig online te bestellen. Met de juiste gegevens wat bekabeling betreft is een bijpassende utp wandcontactdoos zo uitgezocht!