Cat6 patchkabels - CCA

110 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een Cat6 patchkabel?

Cat6 patchkabels zijn de nieuwe opvolgers van Cat5e patchkabels. Beide kabels zijn internetkabels, maar tussen een Cat5e kabel en Cat6 kabel zit een kenmerkend verschil. De Cat5e kabel is wellicht de meest bekende kabel, maar niet het meest geavanceerd. Een Cat6 kabel kan gegarandeerd constante snelheden tot 1000 megabytes per seconde halen met een doorvoersnelheid tot 250 megahertz, waar Cat5e geblokkeerd wordt bij 100 megahertz.

Wat is het verschil tussen UTP en SSTP?

Wanneer het gaat over internetkabels zijn er naast de verschillende categorieën in de bekabeling ook verschillende types, namelijk: UTP en SSTP, maar wat is het verschil hiertussen?

UTP kabel
Een UTP kabel is een type kabel zonder afscherming. Doordat deze kabel geen afscherming heeft kan het signaal verstoord worden door een COAX of stroomkabel of andere externe factoren.

SSTP:
Een SSTP kabel is een afgeschermde kabel bestaande uit een gevlochten afscherming. Hierdoor is de kabel beveiligd tegen externe storingsfactoren als bijv. COAX of stroomkabels. Let op: om de kabel afgeschermd te houden dient er gebruik te worden gemaakt van Shielded connectoren en shielded in-opbouwdozen.