Wandkasten

Met een wandkast één centraal punt voor uw netwerk

Elk bedrijf heeft een netwerk. Het is dan ook handig om op één centraal punt, alle verbindingen en al het dataverkeer, te regelen en te op te slaan. Hiervoor is wel verschillende apparatuur benodigd, welke veilig opgeborgen kan worden in wandkasten of wall mount brackets.

De voordelen en nadelen van wandkasten

Wandkasten zijn door het compacte formaat bijna overal te plaatsen. Wanneer er kleine apparatuur veilig opgeborgen dient te worden zijn wandkasten dé geschikte oplossing. Ze zijn klein, compact en gemakkelijk te plaatsen.

Echter wanneer er een server bevestigd moet worden is een wandkast minder geschikt. Wandkasten zijn namelijk te ondiep voor het opbergen van servers. Daarnaast kan eventuele warmte moeilijk de kast uit door de glazen deur. Wanneer een server geplaatst dient te worden, adviseren wij daarom een staande server- of patchkast.

Kies voor een compacte 6U wandkast

Een 6U wandkast is de kleinste variant uit ons assortiment wandkasten. Het voordeel van een 6U is dat het een compact model betreft en daardoor weinig ruimte in neemt. Een klein netwerk kan hierdoor eenvoudig en overzichtelijk worden geïnstalleerd.  De 8 verschillende varianten van een 6U wandkast zorgen ervoor dat er altijd een juiste afmeting beschikbaar is.

18U wandkast; de hoogste variant

Een 18U wandkast is tevens verkrijgbaar als staande serverkast. Het kiezen voor een wandkast kan in verband met ruimtegebrek dé oplossing zijn. Een wandkast installeren in de hoogte biedt de mogelijkheid onder de wandkast nog het één en ander te plaatsen. Op deze manier kan er efficiënt omgegaan worden met de ruimte. Een 18U wandkast is de hoogste variant in het assortiment wandkasten en verkrijgbaar in 10 verschillende varianten.

Professioneel advies

Heeft u een vraag of heeft u behoefte aan professioneel advies? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons. Onze medewerkers zitten klaar om u verder te helpen.