UTP gereedschappen

UTP gereedschappen

Het aanleggen van een bekabelingsnetwerk is geen eenvoudige klus, echter kunt u het wel gemakkelijker maken. Door gebruik te maken van UTP gereedschappen kunt u veel tijd en moeite besparen!

Welke UTP gereedschappen zijn er?

Kabelstrippers
Om bekabeling aan te sluiten op LSA toepassingen, of voor de bevestiging van connectoren, moet de kabel gestript worden, aangezien de aderen binnen in de UTP kabel apart aangesloten dienen te worden. Met een kabelstripper verwijdert u eenvoudig en snel de huls van de kabel. Tevens kan er met deze kabelstripper ook geknipt worden, ideaal als u netjes de kabel gelijk wilt afknippen.

LSA Punch down tools
Voor de montage van aderen op LSA connectoren is een LSA punch down tool benodigd. Met de LSA punch down tool drukt u de aderparen in de juiste LSA connectoren en worden ze meteen afgeknipt tot de juiste lengte.

Krimptangen
Wanneer u connectoren aan de bekabeling wilt bevestigen maakt u gebruik van een krimptang. Wanneer u de aderparen op juiste volgorde in de RJ45 connector heeft geplaatst, klemt u ze d.m.v. een krimptang vast in de connectoren.

Test gereedschappen
Wanneer u wilt testen of de bekabeling goed is aangesloten maakt u gebruik van test gereedschappen.

Gereedschapsets
Naast deze utp gereedschappen zijn er ook andere handige tools in ons assortiment. Denk hierbij aan schroevendraaiers, etc..