Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Montagehandleiding: Hoe plaats ik een fan unit in de serverkast?

Montagehandleiding: Hoe plaats ik een fan unit in de serverkast?

Als je apparaten in je serverkast plaatst die veel warmte afgeven, kun je ervoor kiezen om een actieve ventilatie in de kast te gebruiken. Hierdoor wordt de warme lucht sneller uit de kast getransporteerd en voorkom je schade door oververhitting van je netwerkapparatuur. 

Ventilator in een staande patchkast plaatsen

19 inch fan unit voor serverkast kopen

 

Let bij het kiezen van de ventilator op de juiste afmeting. De breedte ligt vast met 19 inch. De diepte is echter variabel en moet overeenkomen met de diepte van je kast, 600mm, 800mm, 1000mm of 1200 mm.

 

1.De fan unit wordt bij voorkeur binnen in de kast aan de bovenzijde geplaatst. De gaatjes zijn reeds voorgeboord en de fan unit wordt inclusief schroeven geleverd.

Plaats de fan units op de daarvoor bestemde stijlen

 

2. Plaats de fan unit op de bevestigingsstijlen (liggers).

Plaats de fan unit op de bestemde liggers

 

3. Schroef de fan unit vast met de meegeleverde schroeven.

Monteer de fan unit met de bijgeleverde schroeven

4. Bovenaanzicht: De ventilatoren zitten aan de binnenzijde van de serverkast precies bij het geperforeerde deel van de dakplaat. Hierdoor wordt de warme lucht op de kortste weg naar buiten geblazen.

Bovenaanzicht fan unit

Ventilator in een wandkast plaatsen

Fan unit voor wandkast kopen

 

Deze ventilator is geschikt voor al onze 19 inch wandkasten met een diepte van 450 en 600 mm.

 

1. Plaats de fan-unit aan de binnenkant van de wandkast tegen het rooster in de dakplaat aan.

Fan unit in wandkast plaatsen

 

2. Houd de fan-unit tegen en draai de eerste schroef aan de bovenkant van de wandkast vast.

Plaats de fan unit en hou deze tegen

Schroef tegelijkertijd de fanunit vast

 

4. Draai nu alle schroeven boven op de wandkast vast. De ventilatoren zitten precies bij het geperforeerde deel van de dakplaat. Hierdoor wordt de warme lucht op de kortste weg naar buiten geblazen. 

Schroef de fan unit aan de bovenkant van de wandkast vast

 

Fan unit tussen de netwerk apparaten

Je kunt een fan unit ook tussen je netwerk apparaten in de 19 inch profielen plaatsen, bijvoorbeeld boven de grootste warmtebron, om de warme lucht nog sneller buiten de kast te verplaatsen.

 

Wist je trouwens dat je deze ventilatoren ook in het 19 inch rack van je stereo- of muziekinstallatie kunt toepassen?!

 

Ventilator tussen apparaten

 

Rackventilator mit thermostaat

 

Let op: Een fan unit wordt geplaatst in een patchkast met gesloten glasdeur. Bij een geperforeerde kast werkt een ventilatie niet goed. Je kunt dit vergelijken met het aanzuigen van lucht in een geperforeerd plastic zakje. 

 

Als mogelijk kun je de ventilator het beste binnen in de kast plaatsen. Dit zorgt voor een betere aanzuiging. De warme lucht in de kast wordt aangezogen en naar buiten geblazen. Hierdoor zal de omgevingstemperatuur dus wel iets toenemen.