Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Hoe monteer ik een wandkast?

Hoe monteer ik een wandkast?

Je hebt een wandkast voor al je netwerk apparatuur gekocht. Uiteraard moet deze kast veilig aan de wand worden bevestigd. Immers weegt hij nogal wat. Welk bevestigingsmateriaal je voor welke ondergrond nodig hebt, leggen we in dit artikel uit.

 

Voordat je een wandkast kunt monteren, is de meest belangrijke vraag of de wand ook voldoende draagkrachtig is voor de kast en alle netwerk apparaten. Is dat het geval, kun je beginnen. Let bij het monteren op onderstaande punten:

 

  • Weet van welk type materiaal de wand is waarop je de wandkast gaat monteren. Er zijn veel verschillende materialen, de meest voorkomende zijn: steen, hout, beton, gips & cellenbeton.
  • Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen bij de verschillende types wanden.
  • Zorg ervoor dat je deugdelijk, veilig en gekeurd gereedschap gebruikt.

 

Hieronder geven wij per ondergrond aan welk bevestigingsmateriaal je nodig hebt:

Steen of beton

Met behulp van een steenboor kun je een gat van ca. 10 mm in de wand boren, hierin plaats je een 10 mm plug waarin een 8 mm houtfret/houtdraadbout kan worden bevestigd. Let op dat je een houtdraadbout gebruikt met een minimale lengte van ca. 8 centimeter. Tevens kun je een keilbout gebuiken van 8 mm, boor een gat van 8 mm in de wand, plaats de keilbout, daarover de wandkast en draai deze stevig aan.

Steenboor
Steenboor 10 mm
Plug
Plug
Houtfret
Houtfret 8 mm

Hout

Boor eerst voor met een 4 mm houtboor. Op deze wijze voorkom je dat het hout splijt. Hierna kun je de wandkast bevestigen met 8 mm houtfretten met een minimale lengte van ca. 3 centimeter. Let hierbij wel op dat je een houtfret gebruikt met het gewin tot bovenaan de kop van de bout. Minimale wanddikte in deze betreft 22mm.

Houtfret gewin
Houtfret gewin

Gipsmuur

Het monteren van een wandkast tegen een gipswand vereist een specifieke aanpak. Gipswanden kennen we als enkelwandig en dubbelwandig. Dit betekent letterlijk dat de dubbele gipswand bestaat uit twee platen gips waardoor deze een stuk steviger is. Indien je een wandkast gaat bevestigen aan een dubbelwandige gipswand gebruik dan paraplu pluggen (hollewand pluggen). Het monteren van een wandkast aan een enkelwandige gipswand is alleen mogelijk als er een plaat achterhout in de wand is bevestigd. Hier dient tijdens de bouw (of het plaatsen van de gipswand) rekening mee gehouden te worden.

Hollewand plug
Hollewand plug

Cellenbeton

Cellenbeton blokken zijn licht van gewicht omdat er versteende luchtbellen in het beton zitten. Door zijn uitstekende isolerende en brandwerende eigenschappen en eenvoudige verwerking wordt dit materiaal tegenwoordig veelal voor nieuwbouw en renovaties gebruikt. Voor de montage in cellenbeton dien je eerst met een 10 mm boor een gat van meer dan 75 mm te boren. Plaats nu een speciale cellenbetonanker in het gat en sla deze met een hamer helemaal erin. Aansluitend draai je de cellenbetonanker met een inbussleutel op een accuschroevendraaier vast. Bij het vastdraaien spreiden de vleugels aan de achterzijde van de anker. Zodra deze volledig geopend zijn, laat de inbussleutel automatisch los en kun je de bijpassende schroef in de plug bevestigen. De schroefmaat varieert, afhankelijk van het type anker tussen M6 en M12.

Cellenbetonanker
Cellenbetonanker

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over het monteren van je wandkast? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Kwaliteit én 25 jaar garantie

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

Opmerkingen

Geen opmerkingen