Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Tips voor het inrichten van een 19 inch serverkast

Tips voor het inrichten van een 19 inch serverkast

In een serverkast berg je verschillende apparatuur veilig en centraal op. Het inrichten van een 19 inch serverkast is afhankelijk van verschillende factoren. Er is dus (helaas) geen standaard beschrijving voor. Maar, om je toch te helpen bij het inrichten van een 19 inch serverkast, hebben wij een aantal tips voor je! Na dit artikel weet jij hoe je de serverkast optimaal kunt inrichten.

Wat is een 19 inch serverkast?

Een 19 inch serverkast beschikt over montage profielen. Deze profielen staan op een afstand van 19 inch. Dit is 48,26 cm. Netwerkapparatuur en accessoires met ditzelfde profiel passen hierdoor gemakkelijk in de kast. 19 inch is de meest voorkomende afmeting.  

De basiselementen uit een serverkast 

Wanneer we de inrichting van een serverkast terugbrengen naar de basis, bestaat deze uit 4 elementen:  

 1. Patchpanelen 
 2. Kabelmanagement 
 3. Legborden 
 4. Blind- of afdekpanelen 

Deze elementen zorgen er samen voor dat verschillende apparatuur veilig en centraal opgeborgen wordt. Hieronder vertellen we je stap voor stap hoe ieder element werkt.

Overzicht met patchpanelen 

Patchpanelen zorgen voor overzicht in de netwerkbekabeling. De panelen zijn voorzien van poorten met daarop nummers. Koppel vervolgens ieder nummer aan een nummer op de in- of opbouwdoos. Zo weet je in één oogopslag in welke ruimte de kabel gebruikt wordt.  

Twee soorten patchpanelen 

1) Een standaard patchpaneel is aan de voorzijde voorzien van een RJ45/RJ11 poort. Aan de achterkant kun je een kabel door middel van een LSA tang aansluiten. Aan de voorkant sluit je een patchkabel aan. 

Standaard patchpanelen 

 

2) Een keystone patchpaneel richt je geheel naar eigen wens in. De metalen behuizing wordt zonder keystones geleverd. Je kunt de benodigde keystones bestellen die je in het paneel wilt gebruiken. Hierin heb je de keuze tussen onafgeschermd en afgeschermd.  

Keystone patchpanelen

 

Structuur met kabelmanagement

In een serverkast komen veel kabels samen. Zonder structuur kan dit overlast, verwarring en frustratie veroorzaken. Met kabelmanagement werk je netjes en overzichtelijk.  

Bij iedere serverkast bevindt zich bovenin en aan de achterkant de kabeldoorvoer. Via de kabeldoorvoer komen de kabels in de kast terecht. Op dit punt kun je structuur toepassen door gebruik te maken van kabelgotenkabelhouders of kabelbinders (tie wraps). Dit is geheel afhankelijk van jouw voorkeur.

Kabelmanagement

 

Extra tip: bundel alle korte patchkabels - die naar bijvoorbeeld een switch lopen - samen in een kabelmanagement tool.  

Apparatuur plaatsen met legborden

Voor het plaatsen van apparatuur zonder 19 inch profiel, gebruik je een legbord. Bij apparatuur zonder 19 inch profiel kun je denken aan wifi kastjes, back-up schijven et cetera. Je kunt kiezen uit drie type legborden. 

 1. Vaste legborden passen enkel in onze 19 inch serverkasten én in kasten met een breedte van 47,2 centimeter tussen de verticale staanders. De legborden worden in beide gevallen aan de zijkant geplaatst. Hierdoor kan het legbord meer gewicht dragen. 
 2. Uitschuifbare legborden zijn perfect voor het plaatsen van bijvoorbeeld een server. Zoals de naam al verklapt, is dit legbord uitschuifbaar. Zo kun je gemakkelijk bij de achterkant van het apparaat. De draagkracht bij uitschuifbare legborden is wel beperkt tot 18 kg. 
 3. Universele legborden zijn eigenlijk hetzelfde als vaste legborden. Maar deze borden passen ook in een 19 inch serverkast profiel dankzij de ‘’oren’’ aan de voorkant.

Opbergen handleidingen en documenten

Met legborden is het ook eenvoudig om belangrijke handleidingen bij de apparatuur te bewaren. Voor het geval dat… Wil je privé documenten opbergen bij de serverkast? Dan kun je het beste afsluitbare lades kopen 

Afwerken met blind- of afdekpanelen

Wat overblijft is het afwerken van overgebleven ruimte. Hiervoor gebruik je blind- of afdekpanelen. Deze panelen zorgen ervoor dat de serverkast er netjes uitziet van de buitenkant. De panelen zijn dicht of geperforeerd.  

 

Extra tip: kies voor geperforeerde panelen wanneer er apparaten in de serverkast staan die veel warmte afgeven. Door de gaatjes in het paneel is de luchtcirculatie beter.  

 

De hoogte van het paneel is afhankelijk van de hoogte van de overgebleven ruimte. Wij bieden blindpanelen aan in hoogtes van 0,5U tot 10U. De panelen klik je eenvoudig in het 19 inch profiel.  

De inrichting van de serverkast checken

Als het goed is, weet je nu precies uit welke vier elementen een serverkast wordt ingericht. We sommen de praktische tips hieronder nog even voor je op.   

 • Tip 1: met patchpanelen orden je alle netwerkbekabeling.  
 • Tip 2: met kabelmanagement zorg je voor structuur en groepering in alle binnenkomende en uitgaande kabels.  
 • Tip 3: op legborden plaats je alle apparaten en hierop kun je ook belangrijke handleidingen en documenten bewaren.  
 • Tip 4: om de serverkast een mooi aanzien te geven, werk je de overgebleven ruimte af met blindpanelen.

 

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van deze informatie toch nog vragen over het inrichten van een 19 inch serverkast? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.    

Kwaliteit én 25 jaar garantie   

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.    

Snelle verzending voor 16:00 uur 

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden. 

Opmerkingen

Geen opmerkingen