Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

10 inch Ethernet Switches

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Beste switch voor je thuisnetwerk kopen?

Wie bezig is met het installeren van een bekabelde thuisnetwerk zal op een gegeven moment een kleine netwerk switch nodig hebben. Een netwerk switch verdeelt de binnenkomende internetverbinding in meerdere verbindingen. Dit biedt de mogelijkheid om in meerdere ruimtes van een woning een internetverbinding te realiseren.

IT netwerken kunnen groot, middel maar ook klein zijn. Grote en middel IT netwerken bestaan uit één of meerdere ingerichte serverruimtes voorzien van een 19 inch patchkast met bijbehorende accessoires.

Een thuisnetwerk wordt gezien als een klein netwerk. Dit komt omdat een standaard thuisnetwerk bestaat uit een beperkt aantal hoeveelheid aansluitingen. Ook de ruimte voor het plaatsen van het benodigde netwerkapparatuur zal beperkt zijn. Een serverruimte is nou eenmaal niet even voor handen in een woning. Er zijn diverse netwerkbenodigdheden beschikbaar voor een thuisnetwerk, waaronder een kleine switch.

Welke kleine switch moet ik kiezen?

Onder een kleine switch wordt onder andere een 10 inch ethernet switch verstaan. De afmeting van 10 inch is namelijk 254mm breed. Dit betekent automatisch dat een kleine switch een beperkt aantal poorten bevat waardoor deze uitermate geschikt zijn voor kleinere netwerken.

Gigabit ethernet switch
Een kleine switch binnen ons assortiment kan bestaan uit 5 of 8 poorten, of de uitgebreide variant 10 inch switch 16 poorts. Al deze varianten zijn voorzien van Gigabit poorten en worden daarom ook wel een Gigabit ethernet switch genoemd. De keuze voor een switch is onder andere afhankelijk van het aantal poorten dat benodigd is om meerdere internet verbindingen te realiseren.

10 inch rack mount switch
Een officiële 10 inch switch wordt geleverd met 10 inch rack mount brackets en kan in een 10 inch patchkast gemonteerd worden. Er bestaan ook kleine switches die wel aan de juiste afmeting voldoen maar niet voorzien zijn van 10 inch rack mount brackets, met behulp van een 10 inch legbord kan een kleine switch dan eenvoudig in een patchkast geplaatst worden.

Het voordeel van een 10 inch switch

Wanneer er gekozen wordt om alle netwerkapparatuur op een centraal punt op te slaan is het mogelijk te kiezen voor een kleine switch oftewel een 10 inch switch die in een 10 inch patchkast gemonteerd kan worden al dan niet met behulp van 10 inch rack mount brackets of een 10 inch legbord.

Niet alleen voor grote netwerken maar ook voor kleinere thuisnetwerken wordt geadviseerd een patchkast gebruiken. Het voordeel van een centraal punt binnen het netwerk is dat er structuur en overzicht ontstaat. Storingen kunnen eenvoudig worden opgelost maar ook kan het netwerk eenvoudig uitgebreid worden.

Bestel een 10 inch ethernet switch eenvoudig online

Omdat iedereen tegenwoordig ook thuis een volledig IT netwerk heeft liggen of installeert is het van belang ook de juiste netwerkapparatuur aan te schaffen die aansluit bij het netwerk. Om het eenvoudig te maken hebben wij een selectie samengesteld van netwerk switches die de juiste afmeting bevatten voor installatie binnen een 10 inch patchkast.