Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Server rack / 19 inch server rack kopen?

Een server rack is een andere naam voor een server kast. Een serverkast wordt gebruikt om verschillende hardware delen te installeren op een gemakkelijke manier. Het rack bestaat uit een verticaal en parallel geplaatste rails (19 inch profielen). En in die rails zijn er schroefgaten om de apparatuur eenvoudig aan te bevestigen. In een server kast worden dus verschillende IT componenten geplaatst. Het is van groot belang om het juiste rack te kiezen.
  

Een server rack is het hart van uw bedrijf!

Server racks zijn ook bekend onder andere namen als computer racks, server cabinets, serverkasten, 19 inch racks, netwerk rekken of netwerk behuizingen. De naam is van ondergeschikt belang. Echter zijn de rack behuizingen van groot belang voor ieder bedrijf, omdat ze de belangrijke apparatuur van uw onderneming een veilige plek geven.

Digitaal gezien is de server het kloppende digitale hart van uw onderneming. Alle verschillende computers zijn gekoppeld aan de server. Als er problemen zijn met de server dan is het moeilijk om alle processen binnen het bedrijf goed te laten verlopen. Een storing in de server is dodelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen menig bedrijf.

Het is daarom van groot belang om het juiste rack te kiezen en om te zorgen voor een betrouwbare partner voor uw automatisering. Wij kunnen u letterlijk en figuurlijk vele zorgen besparen. En dat is natuurlijk altijd goed! Binnen uw bedrijf moet alles digitaal op rolletjes lopen. En daar helpen wij u graag bij om de juiste server rack te selecteren!

Server Rack kopen?

Het aanbod van 19 inch server racks is groot

Er zijn veel verschillende racks te verkrijgen. Ze verschillen vaak in de hoogte. Dit hangt af van de hoeveelheid netwerkapparatuur die erin komt te hangen.
Enkele vragen zijn van groot belang als u een nieuwe server rack of serverkast gaat bestellen. Denk dan aan vragen als:

 • Wat is de diepte die minimaal nodig is voor de server kast?

 • Wat is de minimale breedte die nodig is?

 • Welke minimale hoogte is er nodig?

 • Welke belasting in kilogrammen moet de server kast aankunnen?

 • Is het mogelijk om alle verschillende servers in het rack te plaatsen?

 • Hoe is de warmteafgifte in de server kast?

 • Op welke manier gaat de apparatuur in het rack gekoeld worden?

Het zijn belangrijke vragen die u het beste kunt beantwoorden, voordat u een server rack gaat bestellen. Vragen waar wij u graag mee helpen. Wij zorgen dat u een goede serverkast krijgt. U krijgt dan een oplossing op maat waar u nog jaren mee verder kunt.

Uw huidige server rack vervangen?

Meerdere factoren kunnen ervoor zorgen dat uw huidige server rack aan vervanging toe is. Wellicht groeit het bedrijf zo hard dat de huidige rack geen ruimte meer biedt om nieuwe componenten en aansluitingen te plaatsen.

Wellicht zijn uw huidige servers verouderd en is het verstandig om deze te vervangen. Het kan dan ook verstandig zijn om te kiezen voor een ander rack. Zo kunt u zorgen dat alle onderdelen binnen de server rack beter op elkaar aansluiten en groei voor de toekomst gewaarborgd wordt.

Wanneer de oude server rack u mogelijk al in de steek heeft gelaten om alles goed te koelen, kunt u ervoor kiezen om een andere rack te nemen omdat de nieuwe server kast een beter koeling kan verzorgen. De koeling is voor een server kast natuurlijk van groot belang.

Een andere rack aanschaffen? Neem een kijkje op onze site en informeer naar de verschillende mogelijkheden voor uw nieuwe server rack.

Meerdere servers boven elkaar!

Bij een hoog server rack, bijvoorbeeld een server rack 42U, is het mogelijk om meerdere servers gestapeld boven elkaar te installeren om zo het vloeroppervlak te minimaliseren. Omdat er soms meerdere servers boven elkaar worden geplaatst is het van belang dat het rack stevig en van goede kwaliteit is. Serverkast.com heeft voor u alleen de beste serverkasten voor u samengesteld. Bekijk gerust eens ons assortiment racks om te kijken welke serverkast aansluit bij uw wensen.

Bent u op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig 19 inch server rack en heeft u zelf niet de tijd of zin om deze in elkaar te zetten? Geen probleem, al onze serverracks worden namelijk compleet afgemonteerd geleverd, tenzij anders vermeldt. Zo bent u verzekerd van een stabiel serverrack welke enkel alleen gevuld hoeft te worden. Al onze racks zijn zowel leverbaar met een glazen deur als een geperforeerde deur.

De kwaliteit van een 19 inch server rack

Onze 19 inch serverracks worden rechtstreeks vanuit onze fabriek in China geïmporteerd. Dit betekent dat de kwaliteit van onze 19 inch server rack gewaarborgd wordt en waar nodig snel aanpassingen doorgevoerd kunnen worden. Het resultaat hiervan is dat een 19 inch server rack van Serverkast.com onder andere voorzien is van kabeldoorvoer, ventilatiegaten, uitneembare zijpanelen en 19 inch profielen met hoogte aanduiding.

Tevens zijn al onze 19 inch server racks zijn zowel met glazen als met een geperforeerde deur verkrijgbaar. Om de racks goed te beveiligen zijn zowel de voorkant, achterkant en de zijkant portieren voorzien van de mogelijkheid tot vergrendelen.

Van plan een serverrack te kopen?

Wij streven ernaar om samen met u ervoor te zorgen dat uw bedrijfsnetwerk de aandacht krijgt die het verdient. Het kiezen van een goed rack is niet zomaar even een kast uitzoeken.

Heeft u vragen over de aanschaf van het juiste rack? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Onze medewerkers helpen u graag verder!