Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Patchkast kopen? Eenvoudig en snel online!

Een patchkast kopen is de ideale oplossing wanneer een grote hoeveelheid kabels en apparatuur veilig en overzichtelijk bewaard dient te worden. In bijna alle organisaties en bedrijven is een patchkast dan ook onmisbaar.

De patchkast zorgt voor een veilige opslag van netwerkapparatuur zoals servers en het is het centrale middelpunt voor alle bekabeling. Middels onder andere patchpanelen en netwerkswitches kunt u overzicht houden en vanuit de kast het gehele netwerk met elkaar verbinden. In patchkasten bevinden zich vaak ook de servers, daarom worden ze vaak ook wel serverkasten genoemd.
Koop hier uw patch kast

Patch kast bestellen?Waarom heet het een patchkast?

De term van een patchkast komt uit het Engels en vind haar oorsprong in het verbinden en aan elkaar knopen. En dat noemt men dus patching waarvan weer de naam patchkast is afgeleid. In Europa is het heel gebruikelijk om een patchkast te gebruiken.

Een goede patchkast kopen

Hoe koopt u nu eigenlijk een goede patchkast? Een goede kast is er één die aan al uw verwachtingen voldoet. Dit klinkt logisch, maar is lang niet altijd vanzelfsprekend. Doordat u van te voren alle eisen bepaalt die u aan de patchkast stelt, is het gemakkelijker om het juiste model te kiezen en niet achteraf achter zaken te komen waar u op het moment van aanschaf niet over na had gedacht.

Wanneer u een patchkast gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken zoals;

  • Waar komt de kast te staan?
  • Welke patchkasten accessoires moeten er allemaal in de kast gemonteerd/geplaatst worden?
  • Voorzie ik groei in het netwerk (extra apparatuur zoals servers) binnen enkele jaren?
  • Komt er apparatuur in de patchkast welke veel warmte produceren?

Een goed advies kan daarbij een welkome aanvulling zijn. Daarvoor bent u bij Serverkast.com zeker aan het juiste adres. Eenmaal de keuze gemaakt, eventueel met behulp van een van onze deskundige medewerkers, dan kunt u bij ons eenvoudig en vertrouwd online een patchkast kopen!

De hoogte van de kast / Aantal Units

De hoogte van uw nieuwe patchkast is misschien wel het belangrijkste element waar u op dient te letten. De apparatuur en de patchkasten accessoires moeten immers wel allemaal in de kast passen. Voor de hoogte van patchkasten en van de bijbehorende apparatuur wordt gebruik gemaakt van de zelfde hoogtemaatvoering, namelijk Units (U). Doordat er gebruik wordt gemaakt van één maatvoering is snel en eenvoudig te zien over hoeveel Units de patch kast minimaal moet beschikken.

Het is echter wel verstandig om voor een iets hogere capaciteit te gaan dan nodig is. Zo voorkomt u namelijk, dat wanneer u gaat uitbreiden, u een nieuwe of extra kast aan moet schaffen voor de extra netwerkapparatuur.

De breedte van de kast

Elke patchkast is voorzien van 19 inch (48,26 cm) montageprofielen waarin netwerkapparatuur geplaatst kan worden. De kasten zijn verkrijgbaar in 600mm brede en in 800mm brede varianten.

Het verschil tussen de 600mm en 800mm brede variant is dat de 800mm brede kast extra montageruimte biedt naast de profielen en is voorzien van een verticale kabeldoorvoer. Hierdoor is de apparatuur eenvoudiger in de patch kast te monteren en is bekabeling netjes weg te werken. Wanneer u er de ruimte voor heeft raden wij dan ook aan om voor de 800mm brede variant te gaan.

De diepte

Patchkasten zijn verkrijgbaar in dieptematen van 600mm tot en met 1200mm. Een serverrack is verkrijgbaar in verschillende dieptematen omdat niet alle netwerkapparatuur even diep is. Om tot de juiste benodigde dieptemaat te komen neemt u de diepte van het diepste apparaat en telt u hier 100mm bij op. Deze 100mm extra zorgt dat bekabeling genoeg ruimte heeft en warmte sneller bij de apparatuur weg kan komen.

Het type deur

Patchkasten zijn verkrijgbaar met een glazen deur of met een geperforeerde deur. Het voordeel van een glazen deur is dat deze geluid reducerend werkt en minder stof in de patchkast toelaat. Het nadeel van een glazen deur is dat deze warmte tegenhoudt, waardoor deze minder snel de kast kan verlaten. Daarom zijn fan units aan te raden als u kiest voor een patchkast met glazen deur.

Een geperforeerde deur zorgt ervoor dat warmte snel de kast kan verlaten, waardoor oververhitting tegengegaan wordt. Geperforeerde deuren laten echter wel meer stof toe en hebben geen geluid reducerende werking.

De indeling

Voordat men een patchkast koopt wordt bepaald welke toepassingen op welk aansluitpunt in een patch kast wordt aangeboden. Er is vaak ook een lijst, de zogenoemde patch lijst, die wordt bijgehouden en waarop precies wordt aangegeven welke aansluitingen met welke toepassingen zijn verbonden.

Het is echter vaak wel moeilijk om deze patch lijst up to date te houden, omdat er zo vaak en veel wijzigingen worden doorgevoerd in alle verbindingen van aansluitingen en toepassingen. 

Gekleurde kabels in de kast?

Om direct te zien hoe de meest belangrijke verbindingen in de patch met elkaar zijn verbonden worden gekleurde UTP kabels gebruikt. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn met een witte kabel of een grijze kabel voor het pc netwerk, een blauwe UTP kabel voor de analoge telefonie, een rode voor de digitale telefonie, een gele UTP kabel voor alle server verbindingen en oranje voor de glasvezel en bijvoorbeeld groen voor alle verbindingen van de server.

Als men voor deze combinaties kiest is het natuurlijk essentieel dat deze consequent worden opgevolgd en dat hier niet van wordt afgeweken.

De noodzaak van goede patchkasten

Een patchkast zorgt voor een goede bescherming tegen stof en beschermd ook de kabels. In de kast wordt de ICT, telecom en beveiligingsapparatuur opgeslagen. Het is dus belangrijk dat deze goed beschermd worden.

De meeste bedrijven hebben in een aparte ruimte een plek voor de patchkasten. Zo kan de ruimte bij voorkeur afgesloten worden. Ook is het belangrijk om de patchkasten goed te koelen en dat kan veel beter in een aparte ruimte die eventueel gekoeld wordt. Aangezien de backup systemen ook in de patchkast staan is het van groot belang om deze uitstekend te beschermen.

U begrijpt al dat het belangrijker is om voor kwaliteit te gaan bij een patchkast dan voor een lage prijs. Een combinatie zou natuurlijk geweldig zijn voor u! Gelukkig voor u kunnen we scherpe prijzen hanteren dankzij slimme inkoop en geen geld weg te gooien aan hoge advertentiekosten.

Online bestellen bij Serverkast.com

Online bestellen bij Serverkast.com biedt een aantal voordelen. Onze patchkasten zijn uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn. Whitelabel verzenden is voor ons ook geen probleem, door een gepersonaliseerde pakbon mee te sturen en de bestelling te voorzien van transparante tape. Onze ruime voorraad maakt dat onze bestellingen snel te verzenden zijn. Wij zorgen ervoor dat bestellingen op werkdagen voor 16:00 uur besteld dezelfde dag verzonden worden.

Professioneel advies nodig met betrekking tot uw bestelling? Geen probleem! Wij staan klaar om u van het juiste advies te voorzien. Wij zijn op werkdagen via de chat bereikbaar. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail en uiteraard zijn wij ook telefonisch te bereiken.