Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Netwerkkast kopen?

In bedrijven is een goed netwerk tegenwoordig onmisbaar. Steeds meer gaat immers via het internet en ook een goed telefoonnetwerk blijft van groot belang. Om de kwaliteit van een goed bedrijfsnetwerk te waarborgen is een goede locatie van de server van groot belang. Een netwetwerkkast, oftewel een serverkast, is dé oplossing om het netwerk bij elkaar te laten komen en van waaruit het geheel draaiende wordt gehouden. Bij Serverkast.com bent u aan het juiste adres voor netwerkkasten van hoge kwaliteit.

Bestel hier uw netwerkkast

Welke netwerk kast moet ik kiezen?

Netwerkkast kopen?

Als u op zoek bent naar een netwerkkast voor in uw organisatie, dan zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Komt er 10 inch of 19 inch apparatuur in te hangen? Hoeveel units (U) heeft u nodig? Waar komt de kast te staan en hoeveel ruimte heb ik voor de netwerk kast? Welke accessoires moet ik erbij bestellen? etc. De keuze voor het juiste model hangt van van een aantal factoren.


19 Inch
De standaard maatvoering voor servers en randapparatuur is 19 inch breed. Dit is veruit de meest voorkomende maatvoering. Dit wil zeggen dat 19 inch apparatuur eenvoudig in een 19 inch netwerkkast gemonteerd kan worden met dank aan de 19 inch montageprofielen waarvan onze 19 inch netwerkkasten standaard zijn voorzien.


Hoogte
Vervolgens is het belangrijk om na te gaan hoeveel units (hoogte-eenheid) er in de kast geplaatst moeten gaan worden. Des te meer units, uitgedrukt in U, des te hoger de kast wordt. Als u dit zelf niet precies weet, overleg dan eventueel met uw automatiseerder/netwerkbeheerder. 19 Inch apparatuur kan meerdere units hoog zijn. Een unit is 1,75 inch (4,445 cm) hoog. Als u de hoogte bepaald heeft kunt u gaan kijken naar de breedte en diepte van de netwerkkast. De standaard breedte is 600 mm, maar u kunt er ook voor kiezen om een 800 mm brede netwerk kast te bestellen. Buiten het feit dat deze meer ruimte in ebslag neemt, heeft de bredere variant verder alleen maar voordelen. De warmte kan sneller weg en er is meer werkruimte in de kast om de apparatuur makkelijker tussen de 19 inch profielen te monteren. Tevens zijn de netwerk kasten van 80 cm breed voorzien van een verticale kabelgoot om de kabels te geleiden en netjes weg te werken. Bij de keuze voor de diepte gaat u uit van het diepste element wat er in de kast moet komen en tel hier ca. 10 cm bij op, zodat de kabels de ruimte hebben en om ervoor te zorgen dat de warmte sneller weg kan.


Type deur
Tot slot is er nog de keuze uit een glazen deur of een geperforeerde deur. Komt de netwerkkast in een aparte, bij voorkeur gekoelde ruimte te staan, dan is een geperforeerde deur aan te raden. Deze laat lucht door en zorgt er daardoor voor dat de warmtye sneller de kast kan verlaten. Komt de kast echter in een kantoorruimte of iets dergelijks te staan, dan kunt u ervoor kiezen om een glazen deur te nemen. Het ziet er mooier uit en het reduceert het geluid. Ook verkleint een glazen deur de stofontwikkeling in de netwerkkast. Maar als het apparatuur in komt te hangen die veel warmte produceren, dan is het wel noodzakelijk om een extra fan-unit in de kast te plaatsen.

  

Advies nodig? Wij helpen u graag!

Mocht u na het lezen van deze pagina nog niet helemaal zeker zijn van de keuze voor de juiste kast en eventuele netwerkkast accessoires, neem dan gerust contact met ons op om u te laten adviseren door een van onze deskundige medewerkers. Zij kunnen u adviseren en samen met u nagaan wat voor uw bedrijfsnetwerk de beste kast is.

Online bestellen bij Serverkast.com

Bij Serverkast.com bestelt u snel, gemakkelijk en betrouwbaar online uw nieuwe netwerkkast. Bestelt u op een werkdag voor 16.00 uur, dan verzenden wij uw bestelling nog dezelfde dag.