Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Hoe werkt een trekveer

Hoe trekveer gebruiken

Wat is een trekveer?

Een trekveer is een gereedschap van kunststof of staal waarmee je verschillende kabels door een leiding (pvc-buis) trekt. Denk aan utp-kabels, coaxkabels, speakerkabels, thermostaatdraad en belkabels. Dit gereedschap wordt veel in de installatietechniek gebruikt.

 

Een trekveer gebruik je om kabels veilig en goed door een leiding of buis te trekken. Wanneer je kabels over een lange afstand moet trekken en je gebruikt geen trekveer, ontstaan er knikken en lussen. Dit resulteert in een slechte en instabiele verbinding. 

 

Hoe werkt een trekveer?

Het is mogelijk om over een korte afstand (massief) draad zonder trekveer door een buis te halen. Echter, wanneer je een kabel over langere afstanden moet trekken, is het zonder trekveer niet haalbaar. Om ervoor te zorgen dat je dit product op de juiste manier gebruikt, kun je gebruik maken van onderstaand uitgewerkt stappenplan.

 1. Maak de kabel gereed: pak de kabelstripper en strip ongeveer 20 cm van de isolatie van de kabel. Haal de draad door het oogje, buig de draad om en draai de draden in elkaar zodat de draad vast zit aan het oogje. Zorg ervoor dat de kabel stevig vastzit en niet kan losraken tijdens het trekken.

 2. Plaats de trekveer in de buis: duw de veer voorzichtig in de buis totdat deze het andere uiteinde bereikt. 

 3. Trek de kabel door de buis of het leidingwerk: terwijl je de trekveer aan het andere uiteinde vasthoudt, trek je de kabel langzaam door de buis of het leidingwerk. Het kan zijn dat je wat kracht moet bijzetten om de kabel door bochten of andere obstakels te trekken.

 4. Verwijder de trekveer: als de kabel helemaal is doorgetrokken, trek je voorzichtig de trekveer uit de buis of het leidingwerk. Zorg ervoor dat je de kabel niet beschadigt terwijl je dit doet.

 5. Sluit de kabel aan de kabel aan: zodra je de trekveer hebt verwijdert sluit je de kabel aan op het apparaat of systeem. Test daarna of alles werkt naar behoren.

 

Welke trekveer gebruiken?

Bij het kiezen tussen een kunststof trekveer en een stalen is het belangrijk om te overwegen welke klus moet worden uitgevoerd.

 

 • Als je door smalle of kronkelige leidingen moet trekken, is een kunststof trekveer de beste optie.
 • Als je een zware kabel over een lange afstand moet trekken, is een stalen trekveer de betere keuze.

 

Over het algemeen is het beter om een ​​stalen trekveer te gebruiken bij grotere klussen en voor professioneel gebruik, terwijl een kunststof trekveer prima geschikt is voor kleinere huishoudelijke klussen. Het is ook belangrijk om te overwegen dat het gebruik van de juiste trekveer voor de klus de kans op beschadiging van de kabel en de leidingen minimaliseert.

 

Koop trekveer

Welke lengte trekveer kopen? 

Hoe lang een trekveer moet zijn, is afhankelijk van de lengte van de buis. Koop altijd een trekveer die langer is dan de buis waar je de kabels doorheen trekt.  

Ben je een installateur/elektricien en ga je over langere lengtes veel zware kabels trekken? Dan adviseren wij om een trekveer van staal te kopen

UTP-kabel aan trekveer vastmaken

Heb je de keuze gemaakt tussen kunststof, staal en de lengte van de trekveer? Dan moet je nog één ding kopen: de kabels. Kies hieronder voor utp-kabels of installatiekabels. 

 

Cat5, Cat6, Cat6a of Cat7 UTP-kabels kopen

Installatiekabels kopen

Wat kost een trekveer?

In ons assortiment vind je trekveren in de prijsklasse 15,49 (excl. btw) tot 76,99 (excl. btw). De keuze in materiaal en lengte bepaalt de exacte prijs. 

 

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over het kopen en gebruiken van een trekveer? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail (in[email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Kwaliteit én 25 jaar garantie

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

Opmerkingen

Geen opmerkingen