Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Een legbord monteren - stap voor stap

Legbord monteren stap voor stap

Je hebt een patchkast gekocht en kunt niet wachten de kast in te richten. Eindelijk je netwerk op orde! Voor kleinere apparaten heb je direct legborden mee besteld. Maar hoe bevestig je de legborden in de 19 inch profielen? Dat is heel makkelijk. We laten het stap voor stap zien. 

Wat heb je nodig?

 

Wij voeren 3 types legborden: vaste legborden, uittrekbare legborden en universele legborden. We laten per type zien hoe je ze met een paar handgrepen in je serverkast plaatst.

Montage vaste legborden DS-FH

Deze legborden zijn alleen geschikt voor onze eigen lijn server- en wandkasten. De legborden worden tussen de 19 inch profielen geplaatst. Je monteert de DS-FH legborden als volgt:

Stap 1

Haal het legbord en het setje kooimoeren en schroeven uit de verpakking.

Verschil legbord serverkast en legbord wandkast

Stap 2

De 19 inch profielen van de serverkast of wandkast zijn voorzien van uitsparingen waarin de kooimoeren kunnen worden bevestigd. Plaats de kooimoeren vanaf de buitenkant in alle 4 profielen van de serverkast. Doe dit op de gewenste hoogte. Dit is het makkelijkst met een kooimoer super tool.

Wandkast legbord monteren

Serverkast legbord monteren

Stap 3

Schuif vervolgens het legbord tussen de 19 inch profielen zodat de perforatie exact voor de kooimoer komt te zitten. Dit vereist enige kracht omdat het legbord klem tussen de profielen bevestigd wordt. Je kunt het legbord het beste horizontaal kantelen en vanaf de voorzijde tussen de stijlen positioneren. Daarna duw je het legbord op de plek tot deze de gewenste, volledig horizontale positie inneemt.

Legbord horizontaal kantelen

Stap 4

Schroef het legbord vast met de bijgeleverde kooischroeven. Dit kan met een sterschroevendraaier of met speciaal gereedschap voor kooimoeren . Het legbord is hierna onmiddellijk klaar voor gebruik.

Legbord montage wandkast in stappenLegbord montage serverkast in stappen

Montage uitschuifbare legborden DS-UH

Deze legborden zijn alleen geschikt voor onze eigen lijn server- en wandkasten. De legborden worden aan de vóór en achterzijde van de 19 inch profielen bevestigd. Je monteert de DS-UH legborden als volgt:

Stap 1

Haal het legbord en de bijgeleverde kooimoeren en schroeven uit de verpakking.

Uitschuifbare legborden voor serverkast en wandkast

Stap 2

Plaats de kooimoeren aan de voor- en achterzijde in alle vier profielen van de serverkast. Doe dit op de gewenste hoogte.

Stap 3

Plaats het legbord tussen de 19 inch profielen zodat de uitsparing van de montage-oren voor de zojuist geplaatst kooimoeren komen te zitten. Schroef met een schroevendraaier of gereedschap voor kooimoeren de kooischroeven vast aan de voorzijde van het legbord.

Juiste montage van een uitschuifbaar legbord

Stap 4

Schuif de telescoopgeleiders uit tot aan de achterste 19 inch profielen totdat de uitsparing van de montage-oren voor de zojuist geplaatste kooimoeren komen te zitten. Schroef de kooimoeren vast. Doe dit bij alle vier profielen. Het legbord kan nu in gebruik genomen worden.

Telescoopgeleiders serverkast

Montage universele legborden DS-FO

Deze legborden zijn geschikt voor alle 19 inch patch- en wandkasten. De universele legborden worden aan de vóór en achterzijde van de 19 inch profielen bevestigd. Je monteert de DS-FO legborden als volgt:

Stap 1

Haal het legbord en de bijgeleverde kooimoeren en schroeven uit de verpakking.

Universeel legbord serverkast en wandkast

Stap 2

Plaats de kooimoeren op de gewenste hoogte aan de voor- en achterzijde in alle vier profielen. Doe dit op de gewenste hoogte.

Universeel legbord monteren

Stap 3

Plaats het legbord tussen de 19 inch profielen zodat de perforatie voor de kooimoer komt te zitten. Schroef alleen de kooimoeren aan de voorzijde vast.

vastschroeven kooimoeren legbord

Stap 4

De achterste bevestigingspunten van het universele legbord zijn in diepte verstelbaar. Trek deze zo ver uit totdat de bevestigingsgaten voor de kooimoeren in de profielen komen te zitten. Schroef de kooimoeren aan de achterzijde vast. Het legbord is nu klaar voor gebruik.

Details legbordLegbord in diepte verstelbaar

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van deze informatie toch nog vragen over de montage van legborden? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Kwaliteit én 25 jaar garantie

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

Opmerkingen

Geen opmerkingen