Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Batterijkast voor accu zonnepanelen

Batterijkast voor thuisaccu

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp van onze maatschappij. Wij zijn ons ervan bewust dat conventionele energiebronnen niet oneindig zijn. Daarom kiezen steeds meer huishoudens voor alternatieve energiebronnen, zoals zonne-energie. Het “overschot” aan opgewekte energie door zonnepanelen wordt opgeslagen in een thuisaccu. Een thuisaccu berg je veilig in een speciale batterij kast op.

Conventionele energiebronnen

Conventionele energiebronnen, zoals fossiele energie of kernenergie, hebben grote gevolgen voor het milieu:

 

  • Kernenergie brengt door zijn radioactieve straling enorme risico's met zich mee, voor mens en milieu
  • Fossiele aardolie is schaars en bij de verbranding komt zwaveldioxide vrij dat schadelijk is voor het milieu
  • De verbranding van steenkool veroorzaakt een hoge CO2-uitstoot
  • Aardgas is bij verbranding schoner dan steenkool en aardolie, maar is gevaarlijk vanwege zijn explosieve eigenschappen

 

Naast de ecologische aspecten, zijn fossiele brandstoffen onderhevig aan grote prijsschommelingen. Dit merken wij door stijgende energieprijzen. Een omschakeling naar alternatieve (zonne-) energie is dan ook een logische stap in de goede richting.

Zonne-energie

Bij de keuze voor alternatieve en duurzame energieproductie is een fotovoltaïsch systeem het populairst. Bijna iedere nieuwbouw heeft zonnepanelen op het dak. Ook bestaande woningen en bedrijfsgebouwen worden veelal met zonnepanelen uitgerust.

 

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische energie. Het opgewekte vermogen wordt gemeten in wattuur (Wh) of kilowattuur (kWh).

 

Zonne-energie is beslist geen nieuwe uitvinding. Het feit dat licht kan worden omgezet in elektriciteit werd reeds in de 19e eeuw ontdekt. Zonne-energie wordt al meer dan 60 jaar gebruikt om stroom op te wekken. Of het nu gebruikt wordt voor de ruimtevaart of voor onze rekenmachines... Alles werkt op zonne-energie.

 

Door over te stappen op zonne-energie verkleinen we onze ecologische voetafdruk en ontlasten we op lange termijn onze portemonnee.

Accu voor zonnepanelen

Wij kunnen doorgaans slechts 30% van de elektriciteit die wij met zonnepanelen opwekken, direct benutten. Het "overschot" aan opgewekte energie mag natuurlijk niet verloren gaan. Deze energie willen wij op een later tijdstip gebruiken als de zon niet schijnt.

Om zonne-energie op te slaan, is er een thuisaccu (accupack) nodig. 

Waar berg je de batterij op?

Als thuisaccu worden meestal lithium-ion batterijen gebruikt. Deze batterij kan tegen koele tot normale kamertemperatuur. Voorkom echter wél grote temperatuurschommelingen.

 

Er zijn anno 2022 nog geen wettelijke voorschriften voor de opslag van een lithiumbatterij. Echter moeten we ons bewust zijn dat een batterij een (grote) stroomopslag is. Deze moet zodanig worden behandeld dat eventuele stroomschokken of brandgevaar wordt voorkomen.

 

Daarom is het verstandig om de thuis batterij in een aparte, niet ontvlambare kast op te bergen. De kast moet ook afsluitbaar zijn, zodat de batterij niet toegankelijk is voor bijvoorbeeld kinderen.

19 inch batterij kast

19 inch batterijkast   Wand batterijkast

Omdat veel lithium ionen batterijen in de 19 inch bouwwijze zijn gebouwd, passen ze uitstekend in een 19 inch patchkast. Deze gebruik je dan als batterijkast.

 

Een 19-inch kast is een stalen kast met afsluitbare voor- en achterdeuren en zijwanden. De voordeur is voorzien van veiligheidsglas. De achterdeur en de zijwanden zijn van plaatstaal vervaardigd.

De kast is 60 cm breed en 60 cm diep. De kasthoogte is afhankelijk van de ruimte die je nodig hebt voor de accupack(s) en varieert van 368 tot 2.000 mm. Wandkasten zijn verkrijgbaar met een hoogte van 368 tot 900 mm. Staande kasten zijn er met een hoogte van 720 tot 2.000 mm. De staande kasten worden standaard met wielen en stelpoten geleverd.

 

In de kast zijn 4 verticale montageprofielen. In deze profielen kun je de 19 inch lithiumbatterij rechtstreeks bevestigen. Voor de montage heb je speciale kooimoeren nodig. Deze worden meegeleverd met de kast.

 

Batterijen die geen 19-inch ophanging hebben, kunnen op stalen 19-inch legborden of L-profielen worden geplaatst.

De batterij-kast is voorzien van diverse kabeldoorvoeren, zodat de kabels in de kast kunnen worden gelegd, ook met gesloten deuren.

Ventilatiegaten rondom in de kast zorgen voor passieve luchtcirculatie en voorkomen mogelijke oververhitting.

 

Over ons 

Gratis professioneel advies 

Heb je na het lezen van bovenstaand toch nog vragen over dit onderwerp? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.   

 

Kwaliteit én 25 jaar garantie    

Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie. Mocht je onverwachts beroep moeten doen op garantie, gelden de volgende termijnen. Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Op UTP-kabels heb je een garantietermijn van 5 jaar. Alle overige actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. 

 

Snelle verzending voor 16:00 uur  

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.