Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Serverkasten

Wat zijn serverkasten?

Huishoudens, scholen en bedrijven. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een netwerk. Hiervoor wordt verschillende apparatuur gebruikt welke centraal wordt opgeborgen in een serverkast.

Veiligheid

Bedrijven hebben vaak te maken met gevoelige informatie. Het is niet de bedoeling dat iedereen bij deze apparatuur kan komen, daarom zijn serverkasten afsluitbaar door middel van een sleutel.

De juiste serverkasten selecteren

Om een serverkast te selecteren moet naar een aantal zaken worden gekeken. Het kiezen van het juiste type deur en de breedte- en diepte maten is van belang. Ook moet u weten of er een wandkast of een staande kast benodigd is. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor serverkast accessoires of een UTP kabel.

Wandkast of staande kast?

Een wandkast is door zijn compacte formaat - in tegenstelling tot een staande kast - bijna overal te plaatsen. Een wandkast heeft minder plaatsbare eenheden. Het is daarom van belang om in te schatten welke apparatuur geplaatst moet worden.

Wanneer er veel units geplaatst moeten worden, dan kan men beter kiezen voor een staande kast. Met het oog op de toekomst bent u met een staande serverkast beter voorbereid!

Glazen deur of geperforeerd?

Oververhitting bij warmte winnende apparatuur is een bekend probleem. Om dit te voorkomen is goede ventilatie benodigd. Wanneer een serverkast in een kantoorruimte wordt geplaatst is geluidsreductie erg belangrijk, u kiest dan een kast met glazen deur. Een geperforeerde deur is meer geschikt voor warmte winnende apparatuur denkend aan het plaatsen van servers!

Batterijkast

Onze kasten wordt veelal toegepast als batterijkast voor een thuisaccu voor zonnepanelen. Omdat dese lithium-ion batterij vaak in de 19 inch bouwwijze is gebouwd, past de ophanging precies in onze kasten. Bovendien zorgen de afsluitbare deuren en zijwanden voor een veilige opslag van je zonne-energie stroomopslag.

Hoogte

De hoogte van een serverkast en van de apparatuur wordt aangeduid in hoogte eenheden (HE) of units (U).  Hierin geldt: " 1U=1HE=1,75 inch = 4,445 cm"Op deze manier kan er makkelijk worden berekend hoeveel apparatuur er kan worden geplaatst.

Een voorbeeld voor de hoogteberekening:
Wanneer u 3 servers heeft van 5U, een switch van 1U en een patchpaneel van 2U dan moet de kast minimaal 18u zijn (3 x 5U + 1U + 2U = 18U).

Al onze wandkasten zijn leverbaar van: 6U (367mm) t/m 18U (1000mm).
Al onze staande kasten zijn leverbaar van: 12U t/m 47U

Breedte

Elke staande serverkast heeft aan de binnenzijde een 19 inch (48,26 cm) profiel. Dit houdt in dat alle apparatuur met een 19 inch profiel in een serverkast kan worden geplaatst. Bij ons kunt u kiezen uit een 600mm en 800mm variant van de kast. Bij de 800mm variant is er meer ruimte links en rechts naast de profielen. Tevens is de 800mm brede kast voorzien van een verticale kabelgoot, zodat bekabeling op een nette manier kan worden weggewerkt.

Diepte

Wanneer het gaat om de diepte van een serverkast valt er ongeveer 4cm (40 mm) van het aangegeven formaat af. Dit komt doordat er wordt uitgegaan van de buitenmaten. Zelf moet u 5 á 10 cm extra ruimte rekenen zodat de warmte goed weg kan. Wanneer u uw apparatuur opmeet is het ook verstandig om rekening met de stekkers te houden.

 

Bekijk hier 600 diepe serverkasten            Bekijk hier 800 diepe serverkasten

 

Bekijk hier 1000 diepe serverkasten          Bekijk hier 1200 diepe serverkasten

Verschil tussen een patchkast en serverkast

Iedere organisatie of instelling heeft tegenwoordig een netwerk. Alle verbindingen van het netwerk komen samen in een patch- of serverkast. In de basis is een patchkast niet zoveel anders dan een serverkast. Het enige verschil is het type voordeur dat afhankelijk is van de inhoud van de kast. In dit artikel leggen we het verschil uit en geven we tips zodat jij de juiste netwerkkast kunt kopen.

Patchkasten en serverkasten zijn netwerkkasten waarin servers, netwerkapparatuur en aanverwante accessoires worden opgeborgen. Het verschil tussen een patchkast en serverkast is het type voordeur. De voordeur van een patchkast is van glas. De voordeur van een serverkast is geperforeerd. Het verschil tussen de netwerkkasten is in enkele gevallen nog relevant. Een patchkast heeft (theoretisch gezien) namelijk een andere functie dan een serverkast.   

De inhoud van een patchkast

In een patchkast zitten patchoplossingen. Dit zijn bijvoorbeeld patchpanelen die zorgen voor sterke telefoonverbinding en snelle internetverbinding. Hierbij komt weinig warmte vrij. Daarom is deze kast voorzien van een glazen deur. De verbindingen in een patchkast worden gelegd met behulp van UTP bekabeling. Het leggen van deze verbindingen heet patchen. En je raadt het al... Daarom heet dit type netwerkkast een patchkast.

De inhoud van een serverkast

In een serverkast zitten (vaak) servers die veel warmte afgeven. Servers worden verbonden met andere hardware zoals harde schijven, switches, etc. . Dit soort apparatuur produceert veel warmte en deze warmte moet de kast kunnen verlaten. Dankzij de geperforeerde deur van een serverkast kan de warmte weg. Het is belangrijk dat er natuurlijke ventilatie is in een serverkast. Wanneer de temperatuur in de kast namelijk te hoog wordt, dreigt er gevaar voor de apparatuur. 

Zo kies je de juiste netwerkkast

Kortom, een patchkast wordt gebruikt voor het leggen van verbindingen: patchen. Een serverkast is bedoeld voor het opbergen van apparatuur, zoals servers, switchers en routers. Hieronder hebben we twee keuzeopties staan die je helpen bij het vinden van de juiste kast.

Wat beschrijft je situatie het best? 

Optie 1: In de netwerkkast plaats ik voornamelijk patchstroken om verbindingen te leggen tussen telefonie en internet.

 

Ik wil een patchkast met glasdeur

 


Optie 2: In de netwerkkast installeer ik hardware zoals switchers, routers en servers, zodat deze veilig en centraal opgeborgen zijn.

 

Ik wil een serverkast met perforatie

Waarom onze serverkasten?

Wij streven er naar om onze serverkasten van de beste gemakken te voorzien. Daarom zijn onze serverkasten standaard voorzien van onder andere:

Ventilatiegaten in de bodem- en dakplaten.

Kabelinvoer aan de boven- en onderkant. Op deze manier kunt u kiezen waar u de kabels binnen laat komen om ze zo netjes weg te kunnen werken.

Sloten in de voordeur, achterdeur en zijpanelen. Per slot krijgt u twee sleutels meegestuurd. Als u niet wilt dat een gedeelte van de serverkast toegankelijk is voor iedereen kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld de achterdeur en de zijpanelen te vergrendelen.

20 kooimoeren. Voor het monteren van diverse accessoires in de 19inch profielen van een serverkast. Om het monteren van de kooimoeren eenvoudiger te maken zijn speciale tools te verkrijgen, zoals een kooimoer super tool en een gereedschap voor kooimoeren .

Verdere vragen?

Heeft u verder nog een vraag? Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres. U krijgt de beste service en professioneel advies. Mocht u nog meer willen weten over onze producten of service? Schroom dan niet om contact op te nemen.

FAQ's over patchkasten

Waarom een patchkast?

Een patchkast is een belangrijk onderdeel van je netwerk. Of je nu op kantoor een bedrijfsnetwerk installeert of privé een thuisnetwerk aanlegt. In de patchkast komen al je netwerkapparaten en UTP-kabels samen. Wanneer je dit overzichtelijk en netjes monteert, zie je in een oogopslag welke kabels bij welke verbinding horen. Zo kun je wanneer dit nodig is, sneller tot een oplossing komen en uitvaltijd van je netwerk beperken. Kies hier welke 19 inch patchkast bij jouw situatie past.

Hoe breed is een 19 inch patchkast?

Een 19 inch patchkast kan zowel 60 cm als 80 cm breed zijn. De term 19 inch verwijst ook naar de breedte van de kast. Dat is juist. De term 19 inch, wat gelijkstaat aan 48,26 cm, gaat over de afstand tussen de bevestigingsprofielen aan de linker- en rechterzijde van de kast. Aan beide zijkanten is er ruimte overgelaten tot aan de zijwanden zodat je gemakkelijk UTP-kabels en andere kabels overzichtelijk weg kan werken. In het geval van een 60 cm brede kast, is die ruimte maar klein. Maar wanneer je kiest voor een 80 cm brede kast, heb je voldoende ruimte om bijvoorbeeld kabelgoten te plaatsen. Leg je veel kabels in de kast?  Dan raden we altijd een 80 cm brede patchkast aan. Bekijk hier al onze patchkasten. 

Hoe groot is een patchkast?

De grootte van een patchkast wordt vaak gemeten in U’s en kan een hoogte hebben van 12U tot 47U. Dat is van 72 cm tot 2,20 meter. Ook zijn er verschillende maten voor de diepte, namelijk: 60, 80, 100 of 120 cm. Bij de breedte heb je altijd keuze uit twee opties: 60 cm en 80 cm.


Maar hoe bepaal je nu welke grote jouw patchkast moet hebben? Een makkelijke manier om hier achter te komen is het aantal netwerk apparaten te tellen dat je nodig hebt. Deze worden ook gemeten in U’s. Zo kun je dus makkelijk tellen hoeveel U’s de patchkast moet hebben. Vergeet hierbij niet een paar extra U’s te tellen, zodat je ruimte hebt om te werken en voor verandering die je later misschien wilt doen. Voor de breedte kies je voor een 60 cm brede kast als je niet al te veel kabels hebt die in de kast liggen. Heb je veel kabel of kabelbundels? Kies dan voor een 80 cm brede kast. Want hier heb je aan de zijkant vrije ruimte om kabels netjes weg te werken.