Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

19 inch IP55 outdoor patchkast en serverkast

Als je op een groot terrein een netwerkinstallatie wilt aanleggen, overweeg je misschien om de serverkast buiten te plaatsen. Uiteraard moet de waardevolle en gevoelige netwerkapparatuur dan tegen diefstal, UV-straling en alle weersomstandigheden beschermt worden. Hiervoor heb je een outdoor patchkast nodig. Lees hieronder wat een outdoor kast is en hoe je de juiste keuze maakt.

 1. 12U outdoor patchkast voor wandmontage IP55 - 600x600x635mm (BxDxH)
  € 660,00 € 798,60

Wat is een outdoor patchkast?

Een outdoor patch- of serverkast is een 19 inch kast die vier 19” bevestigingsprofielen heeft. In deze profielen bevestig je rechtstreeks de 19 inch netwerk apparatuur, zoals een rackserver, patchpanel, switch of ups. 

Het verschil tussen een ‘gewone’ patchkast en een patchkast voor buiten is dat de buiten patchkast weerbestendig is. Hij heeft een gelaste constructie en een afsluitbare deur. De kast heeft aan de achterzijde bevestigingspunten waaraan je de kast aan een wand kunt bevestigen.

Ventilatie van buitenkasten

Ook bij een buitenkast is ventilatie belangrijk. De temperatuur in de kast mag niet oplopen zodat de actieve apparatuur niet oververhit kan raken. Daarom heeft de outdoor  kast aan de voorzijde ventilatiegaten. De gaten zijn zo afgedekt dat er bij regen geen water in de kast kan komen. Bovendien heeft de kast een ingebouwde ventilator. Die transporteert de warme lucht sneller uit de kast. 

IP-waarde outdoor serverkasten

De 19 inch outdoor kast heeft een IP-waarde van 55. IP55 betekent dat de kast stofvrij en spuitwaterdicht is. Met onze 19 inch outdoor patchkast hoef je je dus geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw netwerkapparatuur. In deze patchkast is alles veilig opgeborgen. 

Welke outdoor patchkast heb ik nodig?

Onze outdoor kasten hebben een inbouwdiepte van 50 cm en een hoogte van 6U tot 18U. Voordat je een kast kiest, inventariseer je welke apparaten je wilt onderbrengen in de kast. De hoogte van de meeste netwerk apparatuur wordt in U’s aangegeven. Je telt dus eenvoudig alle hoogtes bij elkaar op. 


Wij adviseren om een kast te kiezen die een paar U’s meer ruimte heeft. Hierdoor kun je in de toekomst makkelijk je netwerk aanpassen of uitbreiden zonder dat je een nieuwe kast nodig hebt.

Accessoires voor outdoor kasten

Je maakt je outdoor kast compleet met accessoires. Denk hierbij aan legborden voor apparaten die geen 19 inch ophanging hebben. En een 19 inch stekkerdoos en kabelgoten zorgen voor meer overzicht in de kast. 

Online een outdoor patchkast kopen

In onze shop vind je naast outdoor kasten en accessoires ook patchkabel en buitenkabel. Heb je nog vragen over een buitenkast of ons overig assortiment? Wij staan voor jou klaar. Je bereikt ons via telefoon (074 - 852 6448), e-mail en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

 

✔️ Professioneel advies

✔️ Garantie

✔️ Vandaag besteld, morgen in huis

 

FAQ's over outdoor serverkasten

Wat is een outdoor patchkast?

 Een outdoor patchkast is ontworpen om buiten geplaatst te worden en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Deze weerbestendige kast beschermt de interne apparatuur tegen diefstal en schadelijke UV-straling. De kast heeft een stevige gelaste constructie en een deur die afgesloten kan worden. Aan de achterzijde van de kast bevinden zich bevestigingspunten waarmee deze veilig aan een wand kan worden gemonteerd.

Wanneer kies je voor een outdoor serverkast?

Een outdoor serverkast is de een goede keuze wanneer je buiten een betrouwbare netwerkverbindingen wilt maken. Ook is een outdoor patchkast handig wanneer je bescherming voor netwerkapparatuur of andere apparatuur nodig hebt. Denk hierbij aan een uitgestrekte bedrijventerreinen en/of industriële omgevingen waar betrouwbare netwerken belang zijn. Op buitenfestivals biedt een outdoor patchkast bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen of schadelijke Uv-straling. Dit resulteert dan weer in een stabiele verbindingen. Vaak zie je ook dat men outdoor patchkasten in sportstadions inzet om vandalisme te voorkomen en worden ze veel gebruikt in openbare ruimten zoals parken om een veilig netwerk te installeren.

Wat zijn de voordelen van een serverkast buiten?

Er zitten veel voordelen aan een serverkast voor buiten. Grootste voordelen zijn toch wel deze 5 punten: 

 • Een outdoor serverkast biedt bescherming voor je apparatuur tegen diefstal.  
 • Verlengt de levensduur van je apparatuur door bescherming tegen schadelijke UV-straling.  
 • De gelaste constructie en de afsluitbare deur waarborgen een veilige opslag van je apparatuur in de patchkast. 
 • Met de handige bevestigingspunten aan de achterzijde is het eenvoudig om de kast stevig aan een muur te monteren. 
 • Door het plaatsen van een outdoor patchkast optimaliseer je de beschikbare ruimte, waardoor je netwerkapparatuur efficiënt en geordend geïnstalleerd kan worden.  

Als je van plan bent een outdoor serverkast te installeren, maak dan gebruik van onze buitenkabels voor een installatie die bestand is tegen alle weersomstandigheden.