Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

UPS

UPS: Uninterruptible Power Supply

Een stroomstoring kan zich op vele manieren voordoen. Denk aan het doorslaan van een stop of een storing bij de energieleverancier. In beide gevallen vallen de servers en werkstations direct uit. Het gevolg is dat alle bestanden waar aan gewerkt wordt niet opgeslagen kunnen worden. Is het bestand tussentijds opgeslagen? Dan kan dat nog een geluk zijn. Echter kan een bestand, door het abrupt ontbreken van stroom, ook beschadigd raken. Dit betekent dat bestanden wellicht niet meer geopend kunnen worden. Wilt u bestandsverlies beperken? Installeert u dan een UPS in de serverkast of patchkast waarop u in ieder geval de server aansluit. Op deze wijze zijn uw bestanden op de server veilig.

Wat is een UPS?

UPS staat voor Uninterruptible Power Supply ook wel noodstroomvoorziening genoemd. Wanneer zich een stroomstoring voordoet kan een noodstroomvoorziening met behulp van zijn interne batterij ervoor zorgen dat toegang tot de server tot een bepaalde tijd mogelijk is. Op deze manier kan apparatuur veilig uitgeschakeld worden waardoor schade aan apparatuur en bestanden voorkomen kan worden. Wanneer de batterijcapaciteit daalt naar een bepaald niveau, zal de UPS zelf via een interface de opdracht aan de server geven om veilig zijn processen uit te schakelen en “down” te gaan.

Hoe werkt een UPS power supply

Een UPS is vergelijkbaar met een accu in een laptop. Wanneer de stekker uit het stopcontact wordt gehaald zal de laptop niet uitvallen totdat de accu leeg is. Een UPS is een externe accu die apparaten in werking houdt totdat of de stroom weer is ingeschakeld of het apparatuur veilig kan worden afgesloten. Een UPS voorziet over het algemeen apparaten niet uren van stroom, meestal zijn dit een enkele minuten. Enkele minuten zal doorgaans voldoende zijn om alles veilig uit te kunnen schakelen.

Welke UPS heeft u nodig?

Een belangrijk aspect voor de keuze van uw UPS is het uitgangsvermogen. Dit geeft aan hoe zwaar de UPS mag worden belast en wordt in twee waarden aangegeven: watt en volt ampère (VA). U moet ervoor zorgen dat de totale watt- en VA-waarde van alle apparatuur die u op de noodstroomvoorziening aansluit, niet hoger is dan het maximale uitgangsvermogen van de UPS. Als deze waarde wordt overschreden, wordt de UPS overbelast en kunnen de aangesloten apparaten niet meer van voldoende stroom worden voorzien. Uit veiligheidsredenen schakelt de UPS zichzelf in deze situatie uit.

Bij netwerkapparaten geeft het wattage het werkelijke vermogen van het apparaat aan, en de voltampère-waarde geeft het schijnbare vermogen aan. Der VA-waarde is het product van de maximale wisselspanning en wisselstroom. Daarom wordt deze waarde ook wel schijnbaar vermogen genoemd.

Het is dus raadzaam om eerst het totale benodigde wattage en volt amperage van uw apparatuur te bepalen, zodat u vervolgens een UPS kunt kiezen waarvan het werkelijke en schijnbare vermogen groter is dan de totale waarden van de aangesloten apparatuur.

Hoe lang levert een UPS stroom?

Hoe lang een UPS bij stroomuitval stroom kan leveren aan uw apparaten, kan eenvoudig berekent worden. Hiervoor zijn bepaalde tools beschikbaar die de autonomietijd berekenen op basis van het opgenomen vermogen (van het aangesloten apparatuur).

Veel UPS’s hebben tevens een signaalfunctie die de aangesloten apparaten signaleert dat de batterij bijna leeg is, zodat ze op tijd kunnen worden uitgeschakeld. Deze signaalfunctie wordt tot stand gebracht via een communicatieverbinding, die in vorm van een RS 232-, USB- of UTP-netwerkverbinding tot stand kan komen. Bij RS 232 wordt de verbinding direct vanaf de server of PC gemaakt. Bij USB wordt hij aangesloten via een USB-poort op uw PC of server, en een UTP-aansluiting verbindt de UPS rechtstreeks met uw LAN.

Persoonlijk advies nodig?

U kunt eenvoudig en snel uw UPS via onze webshop bestellen. Heeft u extra informatie of advies nodig, staat onze klantenservice op telefoonnummer 074-852 6448 voor u klaar.