Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Wanneer kies ik voor een relay rack?

Wanneer kies ik voor een relay rack?

In een relay rack berg je netwerkapparatuur op. Eigenlijk is een relay rack hetzelfde als een serverkast, maar dan zonder deuren, zijpanelen, dak en bodem. De stijlen van de serverkast zijn behouden, waardoor het rack volledig open is. In onze relay racks passen alle soorten 19 inch apparatuur.

Waarvoor gebruik je een relay rack?

Wanneer er veel warmte winnende apparatuur van 19 inch in een rack gaat, is voldoende ventilatie van groot belang. In zo'n geval is een relay rack een verstandige keuze, want de warmte kan meteen weg. Een ander voordeel van een relay rack is dat deze veel lichter is dan een server- of patchkast, doordat het rack alleen bestaat uit stijlen.

Relay racks voor de evenementensector

Vaak plaatst men audio en videoapparatuur in de rack. Personeel in de evenementensector kiest bewust voor een relay rack om de volgende drie punten.

  • Apparatuur is in een relay rack gemakkelijk toegankelijk.
  • De racks zijn verrijdbaar en dit is een praktisch voordeel bij bijvoorbeeld concerten, festivals, feesten en partijen.
  • Bekabeling aan- of afkoppelen is eenvoudig.

Apparatuur veilig opbergen

Audio-, video en netwerkapparatuur is vaak erg kostbaar. Aangezien een relay rack alleen bestaat uit stijlen, is deze niet volledig afsluitbaar. En dit is diefstalgevoelig. Om diefstal te voorkomen, haalt men vaak de apparatuur na gebruik weer uit het relay rack. Of het gehele relay rack (inclusief de bevestigde apparatuur) wordt in een afgesloten ruimte geplaatst.

 

Bij een serverkast zijn zowel de voor- en achterkant als de zijpanelen voorzien van sloten. Op deze manier bepaal je zelf wie toegang heeft tot de inhoud van de kast.

Bescherming van de apparatuur

Wil je de apparatuur te allen tijde stofvrij houden en beschermen tegen beschadigingen van buitenaf? Dan is een 19 inch serverkast met glazen deur een goed alternatief. Deze serverkast is ook voorzien van wielen, waardoor de kast te verrijden is.

 

Zodra je merkt dat de apparatuur te veel warmte produceert in de afgesloten serverkast, kun je altijd een ventilator-unit plaatsen. Hiermee zorg je voor voldoende ventilatie.

 

Kortom het gebruik van een relay rack biedt zowel voor- als nadelen. Hieronder sommen we de voor- en nadelen even kort voor je op.

Voordelen & nadelen van een relay rack

Voordelen Nadelen
Gemakkelijk te verrijden tijdens events Apparatuur trekt stof aan
Licht in gewicht Niet mogelijk om af te sluiten
Simpel bekabeling aan- of afkoppelen   

Over ons 

Gratis professioneel advies 

Heb je na het lezen van deze informatie toch nog vragen over onze relay racks? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.     

Kwaliteit én 25 jaar garantie 

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.     

Snelle verzending voor 16:00 uur  

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.