Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Wanneer gebruik ik een mini patchkast?

Wanneer gebruik ik een mini patchkast?

Naast onze staande patchkasten en wandkasten zijn er ook mini patchkasten verkrijgbaar in de webshop. Mini patchkasten kennen een beperkte hoogte. Verder beschikken de mini serverkasten over de zelfde kwaliteit en voordelen als onze staande of wand serverkasten.Wanneer kiest u dan voor een mini patchkast en niet voor een wandkast of staande kast?

Naast onze staande patchkasten en wandkasten zijn er ook mini patchkasten verkrijgbaar in de webshop. Mini patchkasten kennen een beperkte hoogte. Verder beschikken de mini serverkasten over de zelfde kwaliteit en voordelen als onze staande of wand serverkasten.Wanneer kiest u dan voor een mini patchkast en niet voor een wandkast of staande kast?

De reden om een patchkast aan te schaffen is een veilige en centrale huisvesting van alle netwerkapparatuur. Hiermee wordt de kans op netwerkproblemen zoals oververhitting verkleind en het zorgt voor veel extra gemak voor de installateur omdat alles vanuit een centrale plek onderhouden kan worden en overzicht wordt gecreëerd in alle bekabeling. Maar wat als de ruimte beperkt is? Dan kan er gekozen worden voor een mini patchkast of wandkast. Een 19 inch wandkast neemt in zo'n geval nog minder ruimte in, echter hebben deze modellen niet altijd de voorkeur ten opzichte van een mini patchkast.

Compact, maar ruim inzetbaar

Een mini patchkast, ook wel mini serverkast genoemd, is kwa uitvoering het zelfde als een staande 19 inch serverkast, maar biedt plaats aan 12 of 15 Units. Hierdoor blijft de hoogte van het rack beperkt en dit maakt ze geschikt om bijvoorbeeld onder een bureau te plaatsen. Verder bieden ze dezelfde voordelen als staande racks, waardoor mini patchkasten ook geschikt zijn als huisvesting voor servers. Er kan namelijk gekozen worden voor geperforeerde deuren voor een optimale ventilatie.

In tegenstelling tot een mini patchkast zijn wandkasten door de beperkte binnenruimte en het feit dat ze alleen verkrijgbaar zijn met een glazen voordeur en een dichte achterzijde minder geschikt voor apparatuur welke veel warmte afgeeft. Ook past diepe netwerkapparatuur niet altijd in een wand patchkast gezien de maximale diepte van 600 mm, waar een mini patchkast 800 mm of 1000 mm diep is.

Uitgebreid aanbod accessoires

Waar voor 19 inch wand patchkasten vaak aparte accessoires nodig zijn, zijn voor mini patchkasten alle standaard 19 inch serverkast accessoires geschikt die ook in de staande patchkasten passen. Hierdoor is er keuze uit een zeer ruim aanbod aan accessoires. Houdt wel in uw achterhoofd dat er natuurlijk maar een beperkt aantal van 12 of 15 Units beschikbaar zijn.