Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Kabelmanagement – van kabelgoten (cabletrays) tot tiewraps

Kabelmanagement – van kabelgoten (cabletrays) tot tiewraps

Kabelmanagement is een belangrijk onderdeel bij het inrichten van een serverkast. In de regel zal het gebruik van kabels op maat de oplossing zijn. Dit is alleen niet verstandig met oog op de toekomst. Als de patchkast een aantal meters verplaatst moet worden, door bijvoorbeeld een verbouwing, zouden alle netwerkkabels opnieuw aangeschafft en aangesloten moeten worden. En dat wilt u natuurlijk niet! Als u gebruik maakt van bijvoorbeeld een kabelgoot, kunt u de overlengtes van de kabels netjes oprollen en bij behoefte weer van de houder afwikkelen. Kabelmanagement biedt structuur en overzicht en zorgt ervoor dat u efficient aan uw netwerk kunt werken, ook in de toekomst.

Kabelmanagement is een belangrijk onderdeel bij het inrichten van een serverkast. In de regel zal het gebruik van kabels op maat de oplossing zijn. Dit is alleen niet verstandig met oog op de toekomst. Als de patchkast een aantal meters verplaatst moet worden, door bijvoorbeeld een verbouwing, zouden alle netwerkkabels opnieuw aangeschafft en aangesloten moeten worden. En dat wilt u natuurlijk niet! Als u gebruik maakt van bijvoorbeeld een kabelgoot, kunt u de overlengtes van de kabels netjes oprollen en bij behoefte weer van de houder afwikkelen.kabelmanagement biedt structuur en overzicht en zorgt ervoor dat u efficient aan uw netwerk kunt werken, ook in de toekomst.

Verticale kabelgoten (Cabletrays)

Voor alle staande serverkasten en patchkasten van 18U tot en met 47U zijn verticale kabelgoten te bestellen. Met de verticale kabelgoten kunt u uw bekabeling welke u invoert vanaf de bovenkant of onderkant van de kast aan de achterzijde of zijkanten bundelen. Op deze manier houdt u overzicht in uw bekabeling en kunt u deze netjes verwerken.
Een verticale kabelgoot kan niet op zichzelf gemonteerd worden. Hiervoor heeft u geperforeerde blindpanelen (DS-Blind1-perf) nodig die u eerst horizontaal bevestigd aan de boven- en onderkant van de serverkast. Wilt u extra stevigheid? Plaatst u dan een geperforeerd blindpaneel in het midden van de serverkast. Blindpanelen kunt u bevestigen met de bijgeleverde kooimoeren. De verticale kabelgoten worden geleverd inclusief schroeven met borgmoeren. Als u de kabelgoten aan de zijkanten van de serverkasten wilt monteren kunt u gebruik maken van kooimoeren. Deze kunt u in de reeds aanwezige profielen bevestigen.

Kooimoeren Schroeven met borgmoeren
Verticale kabelgoot bevestiging met blindpaneel verticale kabelgoot in serverkast

Verstelbaar 19 inch kabelbundel houder

Een verstelbare 19 inch kabelbundel houder is een onmisbaar artikel in een patchkast waarbij veel bekabeling aanwezig is. Deze kabelbundel houder met een afmeting van 450 mm x 450 mm x 65 mm (BxDxH) is voorzien van een 19 inch profiel en uitermate geschikt voor het wegwerken van kabels met overschot aan lengte. Dit voorkomt dat de patchkabels met een te veel aan lengte niet door elkaar gaan hangen.

Tevens is de 19 inch kabelbundelhouder verstelbaar en zowel voor een verticale als horizontale montage geschikt. De diameter van de cirkel is in drie standen aan te passen. De kabelbundel houder wordt met kabelhaken in verschillende hoogtes geleverd, 35 mm en 82 mm.

19 inch kabelhouder voor serverkasten 19 inch kabelhouder bovenaanzicht
19 inch kabelhouder horizontaal gemonteerd 19 inch kabelhouder verticaal gemonteerd

Tie Wraps

Tiewraps zijn hulmiddelen om een hoeveelheid aan netwerkkabels te kunnen bundelen. Er zijn diverse varianten tiewraps beschikbaar, naast de welbekende tiewraps kunnen netwerkkabels ook gebundeld worden met klittenband, kabelgordels of beschermingstape.

De meeste tiewraps zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Op deze manier kan er onderscheidt aangebracht worden in de diverse kabels.

Bijvoorbeeld:
In een woning worden diverse verbindingen aangebracht. Waaronder een internetverbinding, telefoonverbinding over internet maar ook dienen er diverse camera's aangesloten te worden. De netwerkbekabeling voor de internetverbinding kan geclusterd worden met de kleur blauw. De kabels voor telefonie met de kleur groen, en de kabels voor de camera's met de kleur geel
.

Door op deze manier gebruikt te maken van diverse kleurcodes kan storing of onderhoudt binnen een bepaalde netwerk eenvoudig opgelost worden. Men weet immers welke kabels nagekeken dienen te worden.

Opmerkingen