Let op: in verband met Hemelvaart zijn wij do. 26 en vrij. 27 mei gesloten. Bestellingen die op deze dagen worden geplaatst, verzenden wij op maandag 30 mei. 

Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Serverkast informatie

Verschil patchkast en serverkast

Verschil tussen een patchkast en serverkast

Iedere organisatie of instelling heeft tegenwoordig een netwerk. Alle verbindingen van het netwerk komen samen in een patch- of serverkast. In de basis is een patchkast niet zoveel anders dan een serverkast. Het enige verschil is het type voordeur dat afhankelijk is van de inhoud van de kast. In dit artikel leggen we het verschil uit en geven we tips zodat jij de juiste netwerkkast kunt kopen.   

 

Patchkasten en serverkasten zijn netwerkkasten waarin servers, netwerkapparatuur en aanverwante accessoires worden opgeborgen. Het verschil tussen een patchkast en serverkast is het type voordeur. De voordeur van een patchkast is van glas. De voordeur van een serverkast is geperforeerd. Het verschil tussen de netwerkkasten is in enkele gevallen nog relevant. Een patchkast heeft (theoretisch gezien) namelijk een andere functie dan een serverkast.   

De inhoud van een patchkast 

In een patchkast zitten patchoplossingen. Dit zijn bijvoorbeeld patchpanelen die zorgen voor sterke telefoonverbinding en snelle internetverbinding. Hierbij komt weinig warmte vrij. Daarom is deze kast voorzien van een glazen deur. De verbindingen in een patchkast worden gelegd met behulp van UTP bekabeling. Het leggen van deze verbindingen heet patchen. En je raadt het al... Daarom heet dit type netwerkkast een patchkast.

 

 

 

De inhoud van een serverkast

In een serverkast zitten (vaak) servers die veel warmte afgeven. Servers worden verbonden met andere hardware zoals harde schijven, switches, etc. . Dit soort apparatuur produceert veel warmte en deze warmte moet de kast kunnen verlaten. Dankzij de geperforeerde deur van een serverkast kan de warmte weg. Het is belangrijk dat er natuurlijke ventilatie is in een serverkast. Wanneer de temperatuur in de kast namelijk te hoog wordt, dreigt er gevaar voor de apparatuur.  Zo kies je de juiste netwerkkast  

Kortom, een patchkast wordt gebruikt voor het leggen van verbindingen: patchen. Een serverkast is bedoeld voor het opbergen van apparatuur, zoals servers, switchers en routers. Hieronder hebben we twee keuzeopties staan die je helpen bij het vinden van de juiste kast.

 

Wat beschrijft je situatie het best? 

Optie 1: In de netwerkkast plaats ik voornamelijk patchstroken om verbindingen te leggen tussen telefonie en internet.   

 

Koop een patchkast

  

Optie 2: In de netwerkkast installeer ik hardware zoals switchers, routers en servers, zodat deze veilig en centraal opgeborgen zijn.   

 

Koop een serverkast

   

Over ons 

Gratis professioneel advies 

Heb je na het lezen van deze informatie toch nog vragen over patch- of serverkasten? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.     

Kwaliteit én 25 jaar garantie 

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.     

Snelle verzending voor 16:00 uur  

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

 

Deur voor de serverkast kiezen

Kies de juiste deur voor de serverkast

Je hebt bij aanschaf van een serverkast niet alleen keuze uit verschillende hoogte maten, maar ook uit twee type deuren. Namelijk een glazen deur of geperforeerde deur. Maar, welke moet jij kiezen? Wat zijn de verschillen? En wat heeft deze keuze met netwerkapparatuur te maken? In dit artikel geven we tips voor het kiezen van de juiste deur. Want, dit is belangrijker dan je misschien denkt. 

Lees verder

Tips voor het inrichten van een 19 inch serverkast

Tips voor het inrichten van een 19 inch serverkast

In een serverkast berg je verschillende apparatuur veilig en centraal op. Het inrichten van een 19 inch serverkast is afhankelijk van verschillende factoren. Er is dus (helaas) geen standaard beschrijving voor. Maar, om je toch te helpen bij het inrichten van een 19 inch serverkast, hebben wij een aantal tips voor je! Na dit artikel weet jij hoe je de serverkast optimaal kunt inrichten.

Lees verder

Wat is EIA?

Wat is EIA?

EIA staat voor Electronic Industries Association. EIA-310 is een specificatie voor wat wij noemen, een standaard serverkast. Deze specificatie geeft verschillende belangrijke afmetingen van 19 inch serverkasten weer, zoals de hoogte eenheden (U of HE), verticale afstand van de hoogte eenheden, de horizontale afstand van de hoogte eenheden, opening van de serverkast en de breedte van het voorpaneel.

Lees verder

Wat betekent de IP-codering?

Wat betekent de IP-codering?

Bij steeds meer producten ziet u tegenwoordig een IP-codering staan. Ook wij krijgen steeds vaker de vraag wat de IP-codering is van onze serverkasten. De International Protection Rating ook wel, IP-codering of IP waarde genoemd, wordt gebruikt om aan te duiden hoe goed elektrische of elektronische apparatuur bestand is tegen water, stof en mechanische krachten.

Lees verder

Serverkast bestellen met specifieke wensen

Serverkast bestellen met specifieke wensen?

Het komt weleens voor dat u of uw klant een specifieke wens heeft met betrekking tot de configuratie van onze serverkasten. Standaard bieden wij een serverkast aan met een glazen deur aan de voorzijde en een plaatstalen deur aan de achterzijde of geperforeerde deuren aan zowel de voor- en achterzijde, maar wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor een serverkast met specifieke wensen?

Lees verder

Wanneer gebruik ik een mini patchkast?

Wanneer gebruik ik een mini patchkast?

Naast onze staande patchkasten en wandkasten zijn er ook mini patchkasten verkrijgbaar in de webshop. Mini patchkasten kennen een beperkte hoogte. Verder beschikken de mini serverkasten over de zelfde kwaliteit en voordelen als onze staande of wand serverkasten.Wanneer kiest u dan voor een mini patchkast en niet voor een wandkast of staande kast?

Lees verder

18U Patchkasten

18U Patchkasten

Een 18U rack is een populaire maatvoering onder de server- en patchkasten. Ze zijn geschikt voor diverse netwerken, hebben met een hoogte van 900 mm voor een wandkast en 1000 mm voor een staande kast. De 18 U serverkast is in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Met ons zeer uitgebreide assortiment serverkasten en bijpassenden accessoires hebben wij ongetwijfeld ook de meest geschikte 18U patchkast voor u. Met de juiste accessoires richt u de serverkast zo in dat hij precies aan u wensen voldoet.

Lees verder