Hoe richt ik een 19 inch serverkast in?

Hoe richt ik een 19 inch serverkast in?

In een serverkast wordt gebruikt gemaakt van verschillende apparaten die centraal en veilig worden opgeborgen, onder andere een server en een ethernet switch. Wij krijgen vaak de vraag: "Hoe richt ik een serverkast in?" Omdat dit geheel afhankelijk is van uw persoonlijke wensen en welke apparaten u gaat plaatsen, bestaat voor het inrichten van een serverkast geen standaard beschrijving. Elke inrichting is dus maatwerk. Voor het optimaal inrichten van een serverkast zijn wel diverse accessoires nodig. In dit artikel lichten we de meest gebruikte accessoires voor u uit.

1. Patchpanelen

In een 19 inch patchkast is het belangrijk om overzicht in de netwerkbekabeling te creëren. Dit kunt u doen door een patchpaneel te gebruiken. Patchpanelen zijn voorzien van poorten met daarop nummers. Als u deze nummers koppelt aan een nummer op de in- of opbouwdoos weet u in een oogopslag in welke ruimte welke kabel wordt gebruikt.

We hebben twee soorten patchpanelen.

1: Een standaard patchpaneel is aan de voorzijde voorzien van een RJ45/ RJ11 poort. Aan de achterzijde dient een kabel door middel van een LSA tang te worden aangesloten. Aan de voorkant kunt u een patchkabel aansluiten.

2: Keystone patchpanelen kunt u naar eigen wens inrichten. De metalen behuizing wordt zonder keystones geleverd en u besteld de gewenste keystones die u in de patchpaneel wilt plaatsen.Dit kan zowel onafgeschermd als afgeschermd zijn.

Standaard patchpanelen
standaard patchpanelen
Keystone patchpanelen
keystone patchpaneel
 


2. Kabelmanagement

Bovenin en aan de achterkant van een serverkast van 19 inch netwerkkasten bevindt zich de kabeldoorvoer. Via de kabeldoorvoer komen de kabels terecht in de serverkast. Als alle kabels van het gehele pand samenkomen in een serverkast kunt u zich voorstellen dat dit voor overlast kan zorgen en in de war kan raken. Op deze manier kunt u niet prettig of efficient werken. Werk daarom alle kabels weg door gebruik te maken van kabelgoten, kabelhouders of kabelbinders, geheel afhankelijk van uw voorkeur. Op deze manier zorgt u voor een netjes en georganiseerde serverkast. Ook is het een stuk netter werken om alle korte patchkabels die van uw patchpaneel naar bijvoorbeeld uw ethernet switch lopen te bundelen in een kabelmanagement tool.

Kabelmanagement
kabelmanagement
   


3. Legborden

Voor het plaatsen van apparatuur zonder 19 inch profiel in een serverkast kan er een legbord gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan Wifi kastjes, backup schijven etc. Legborden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder vaste, uitschuifbare en universele legborden.

Vaste legborden passen alleen in de 19 inch serverkasten die zijn aangeschaft of bij kasten die een breedte van 472 mm hebben tussen de stijlen. Dit komt omdat deze aan de zijkant worden geplaatst.Het voordeel hiervan is dat deze dan meer gewicht kan dragen.

Uitschuifbare legborden zijn perfect voor het plaatsen van bijvoorbeeld een server. Doordat het legbord uitschuifbaar is kunt u eenvoudig bij de achterzijde van het apparatuur komen. Let wel op dat bij de uitschuifbare legborden de draagkracht beperkt is.

Universele legborden bevatten "oren" en kunnen hierdoor in het 19 inch profiel worden geplaatst. Alle legborden voor onze wandkasten zijn altijd universeel (oren aan de voorkant).
Afsluitbare lades zijn erg andig voor belangrijke documenten die u veilig wilt opbergen of voor het werken aan uw netwerk nodig hebt. De lades worden eenvoudig aan het 19 inch profiel bevestigd.

Vaste legborden
vaste legborden
Uitschuifbare legborden
uitschuifbare legborden
Universele legborden
universele legborden

4. Blind- of afdekpanelen

Nadat u alle componenten in uw serverkast hebt geplaatst en de kabels overzichtlijk hebt weggewerkt, kunt u de loze ruimtes, dus de niet gebruikte units met blindpanelen

afdichten. Dit bevorderd het overzicht in uw patchkast. De afdekpanelen zijn dicht of geperforeerd voor een betere luchtcirculatie verkrijgbaar. De hoogte van het benodigde paneel is afhankelijk van de hoogte van de vrije tussenruimte. Wij bieden blindpanelen in een hoogte van 0,5U tot 10U aan. De panelen worden eenvoudig in het 19 inch profiel bevestigd.


Meer informatie?

DS Internet Trading is marktleider op het gebied van serverkasten, patchkasten en toebehoren in Nederland, België en Duitsland. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste 19 inch patchkast of het inrichten ervan? Neemt u dan voor professioneel advies graag contact met ons op via telefoonnummer 074 - 852 64 48.

Delen: